Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A szomszédom nagy mennyiségben vásárolt keményítőt. Kíváncsi voltam, mire használja, de ez...

A szomszédom nagy mennyiségben vásárolt keményítőt. Kíváncsi voltam, mire használja, de ez engem is meglepett!

Hirdetés

Minden háztartásban megtalálható egy kevés keményítő, hiszen bármikor szükségünk lehet rá, azonban nagyobb mennyiségben nem szoktunk vásárolni. Ha csak nem tudjuk, hogy mennyi mindenre használható.

 

Hirdetés

 

Az alábbiakban megmutatjuk, miért érdemes egy nagyobb adag burgonyakeményítőt vásárolni!

Bőrápolás

Zsíros arcbőrre kiváló maszk készíthető belőle. Egy fél pohár meleg vízben oldjuk fel 2 evőkanál keményítőt, és egy kevés hidratáló krémet. Kenjünk be vele az arcunk, majd 20 perc múlva mossuk le bő vízzel. Hetente háromszor alkalmazzuk ezt a módszert.

Ablaktisztító
Keverjünk el egy csésze ecetet, 1 fél citrom levét, 1 csésze vizet, és 2 evőkanál keményítőt. Öntsünk egy szórófejes flakonba, és ezt használjuk a bolti ablaktisztító helyett.

Ezüst evőeszközök fényesítésére

4 evőkanál keményítőt keverjünk el 50 ml vízzel, majd a keletkezett pasztával törölgessük át az evőeszközeinket. Hagyjuk, hogy rászáradjon, majd a felesleget töröljük le egy papírtörlővel.

Zsírfoltok ellen

50 ml tejben oldjunk fel 4 evőkanál keményítőt, addig kevergessük, míg egy krémes masszát kapunk, kenjük be vele a zsírfoltot, majd hagyjuk egy éjszakán át állni. Másnap porszívózzuk le a felesleget.

A cipő kellemetlen szaga ellen

A kukoricakeményítő segítségével nagyon könnyen megszabadulhatunk a cipők kellemetlen szagától. Szórjunk a cipőbe egy kevés keményítőt, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap öntsük ki, vagy porszívózzuk ki a felesleget.


Könnyebb vasalás

Két csésze vízben oldjunk fel egy teáskanál keményítőt, öntsünk egy szórófejes flakonban, majd vasalás előtt spricceljük be vele a ruháinkat.

Penész ellen

A régi könyvek lapjai közé szórjunk egy kevés keményítőt, ez majd felszívja a nedvességet, így megakadályozhatjuk, hogy bepenészedjenek a könyvek.

Ruhatisztításra

Tegyük a piszkos ruhákat (lehetőleg egyenként) egy légmentesen záródó nejlonzacskóba, szórjunk rájuk 2-2 csésze keményítőt. Rázzuk össze alaposan, úgy, hogy mindenütt befedje a ruhát, majd hagyjuk egy éjszakán át állni. Másnapra tiszták lesznek a ruháink.


Csomó kioldására

Ha túl szoros lett a csomó, és nem tudjuk kioldani, megkönnyíthetjük a dolgot, ha egy kevés keményítőt szórunk rá.

Kanapé megtisztítására

Egy csésze vízben oldjunk fel egy evőkanál keményítőt, spricceljük be a kanapé teljes felületét, majd egy kis idő múlva dörzsöljük át.

 

Hirdetés