Kezdőlap EGÉSZSÉG A szolárium függő anyuka egyik fülét amputálni kellett – Erre figyelmeztet most...

A szolárium függő anyuka egyik fülét amputálni kellett – Erre figyelmeztet most mindenkit!

Hirdetés

Anthea Smith elvesztette egyik fülét, miután 5 évig tartó félrediagnosztizálás után kiderült, hogy az állítólagos szemölcs a fülén valójában egy rákos elfajulás. A traumát szenvedett édesanya azóta a szoláriumozás betiltásán fáradozik.

A kétgyermekes édesanya 14 éves kora óta megszállottja volt a szolizásnak. Úgy gondolja, hogy ez volt a felelős a rosszindulatú rákos elfajulás kialakulásáért, amely a nyaki nyirokcsomókra, a nyálmirigyekre és a halántékcsontra is áttétet képzett.

Hirdetés

Két operáció és 32 sugárkezelés után Anthea most műfület visel. Az arca egy része bénult, állandósult egyensúlyproblémákkal és fülcsengéssel küzd. Habár a gyógyulási fázisban van, a rák kiújulásának lehetősége folyamatosan kísérti.

Anthea először 2010-ben fedezett fel egy furcsa piros pöttyöt a fülkagylóján, amire a háziorvos annyit mondott, hogy egy szemölcs. Egy idő után elkezdett viszketni, így visszament az orvoshoz, de az újabb információval nem tudott szolgálni.

Amikor 2014-ben a füle elkezdett sötétedni, akkor újabb időpontot kért a háziorvoshoz, aki beutalta bőrgyógyászatra, az pedig tovább a sebészetre. A sebész már elkezdett aggodalmaskodni és sürgősségi biopsziát rendelt el.

Anthea 2015-ben megkapta a diagnózist, miszerint 3C stádiumú melanomája van. Ez azt jelentette számra, hogy a rák áttétet képzett a közeli nyirokcsomókra és a legrosszabb túlélési aránnyal rendelkezik.

“Ha a sebész nem lett volna olyan aktív, akkor lehet, hogy ma már nem is élnék. Félelmetes belegondolni. A háziorvos és a bőrgyógyász durván cserben hagyott. Az a “szemölcs” akkor már öt éve a fülemen volt. Az rengeteg idő.”

“Az operációknak köszönhetően az ízérzetem csökkent és a maradékát a sugárkezelés el is törölte. Nem érzek ízeket. Mindennek szappan íze van és sebek lepik el a szám belsejét. Állandóan szárad a szám.”

“Sokszor gondoltam rá, hogy ‘Kész, feladom.’ De nem akarom feladni.”

A rémült édesanya és feleség azóta igyekszik minél több közös emléket szerezni gyermekeivel és férjével, emellett pedig annak szenteli az életét, hogy a szoláriumozás ellen kampányol.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés