Kezdőlap EGÉSZSÉG A szívroham 7 figyelmeztető jele, amit ha időben komolyan veszünk, elkerülhetjük a...

A szívroham 7 figyelmeztető jele, amit ha időben komolyan veszünk, elkerülhetjük a bajt!

Hirdetés

Sokszor nagyon kevés választana el attól, hogy megmentsünk valakit a szívrohamtól. Lehet, hogy nem vagyunk elég figyelmesek, vagy legyintünk az intő jelekre.

Azonban, ha eléggé odafigyelünk önmagunkra, és a körülöttünk élőkre, lehet, hogy sokkal boldogabb, és hosszabb életük lenne. Az alábbiakban 7 figyelmeztető jelet mutatunk, melyek komoly szívproblémákra utalhatnak.

Hirdetés

1. Emésztési zavar, gyomorégés, hányinger

  • amikor ezek a tünetek jelentkeznek, keressünk fel feltétlenül egy szakembert. Lehetséges, hogy semmi komoly, de mégis jó, ha megelőzzük az esetleges  bajt.2. Szorongás és álmatlanság

  • a szívbetegségek egyik legjellemzőbb tünete a csökkent oxigén szint. Az oxigén hiány okozhat álmatlanságot, hangulatingadozást, és szorongást is. A szorongás általában gyakrabban érinti a nőket, mint a férfiakat.

3. Izzadás

  • ha két hétnél tovább tartó erős izzadás gyötör, mindenképp érdemes ellátogatni az orvoshoz

4. Túlzott fáradtság

  • a fáradtság többféle okból is bekövetkezhet. Ha több héten keresztül gyötör az a fáradtság, amely a csontodig hatol, akkor irány az orvos. Ha nehezedre esik egy kisebb házimunka is, akkor lehetséges, hogy a szíveddel vannak problémák.5. Mellkasi fájdalom

  • ez az egyik legjellemzőbb tünet. Ha mellkasi fájdalmat, égetést, nyomást, szúrást érzünk, keressünk fel egy szakembert. Főleg akkor sürgős a dolog, ha a fájdalom már a bal karban is érződik. A férfiakat gyakrabban érinti ez a probléma, mint a nőket. A nőknél sokszor mellkasi fájdalom nélkül is jelentkezhetnek szívproblémák.

6. Fájdalmak

  • bár leginkább a mellkasi fájdalom a jellemző, más típusú fájdalmak is jelentkezhetnek. Ilyen például a váll-, kar-, állkapocs-, vagy nyakfájdalom. Ha fájdalmat érzünk hosszú időn keresztül, anélkül, hogy megsérültünk volna, menjünk orvoshoz.

7. Szédülés, légszomj

  • a legyengült szív lassan tudja az oxigént pumpálni, ez légszomjat és fejfájást okozhat. A nőkre jellemzőbb ez a tünet, mint a férfiakra.

Legyünk óvatosak, ha bármilyen hosszantartó, fura tünetet érzékelünk, forduljunk orvoshoz.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés