Kezdőlap EGÉSZSÉG A pajzsmirigybetegség 7 félreértelmezett tünete

A pajzsmirigybetegség 7 félreértelmezett tünete

Hirdetés

A pajzsmirigy élettani feladata a pajzsmirigy hormon termelése. A pajzsmirigy hormon szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális működésben, az agyi működésben.

1. Alvászavar

Ha korábban pillanatok alatt álomba szenderültél, és mélyen aludtál, de most egész éjszaka le sem tudod csukni a szemed, akkor ez annak a jele, hogy a pajzsmirigyeid nem működnek, vagyis igazából túlműködnek, hiszen a sok hormon, ami bekerül a véráramba, nem engedi az agyat pihenni.

Hirdetés

2. Ok nélküli idegesség

Ha eddig nem fordult veled elő, hogy hirtelen, ok nélkül dühössé, idegessé váltál, akkor ezt szintén a pajzsmirigyek túltengése okozhatja.

3. Elvékonyodó hajszálak

Ha azt tapasztalod, hogy vékonyabbá vált a hajad, semmi tartása nincs, akkor bizony a pajzsmirigyekkel lehet gond.

4. Bélpanaszok

A hasmenés és az irritábilis bél-szindróma okozója a pajzsmirigy túlműködése is lehet, míg a székrekedést alulműködés is kiválthatja.

5. Folyamatos verejtékezés

Amennyiben nem végeztél kemény fizikai munkát, vagy nem tornáztál, de mégis csurog rólad a verejték, lehet, hogy ennek hátterében a pajzsmirigy túltengés áll.

6. Szabálytalan menstruáció

Ha rendszertelenül alakul a havi ciklusod, valószínűleg az is a pajzsmirigy túltengésnek “köszönhető”.

7. Nyakfeszülés

A pajzsmirigy megnagyobbodásának következtében nyomást gyakorol a légcsőre és a nyelőcsőre egyaránt, így nyelési és légzési nehezítettség jelentkezhet. Előfordulhat időszakos rekedtség is.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés