Kezdőlap EGÉSZSÉG A pajzsmirigy betegség rejtett tünetei, amit minden nő figyelmen kívül hagy!

A pajzsmirigy betegség rejtett tünetei, amit minden nő figyelmen kívül hagy!

Hirdetés

Az alábbi jelzést a legtöbb nő figyelmen kívül hagyja, pedig szakemberek szerint pajzsmirigy betegségre utalhat. Ugye veled is fordult már elő, hogy alig dőltél neki egy kicsit a konyhaszekrénynek, és máris kékes-lilás folt jelent meg a combodon?

Ha többször megtörténik, és csak későre szívódik fel folt, érdemes felkeresni egy szakembert, hogy alapos kivizsgálást végezzen.

Hirdetés

Az endokrin mirigyek által termelt hormonok nagyon fontos szerepet játszanak a szervezet megfelelő működésében. Ezért, ha bizonyos okok miatt nem termelődik elég hormon, a szervezetben egyensúlyzavar lépik fel, és különböző betegségek alakulnak ki. Fontos, hogy hormonjaink megfelelően működjenek, éppen ezért ajánlott, a legkisebb gyanús jel esetén is ellenőriztetni őket.

Az egyik legnagyobb belső elválasztású mirigyünk a nyak elülső részén található pajzsmirigy, mely számos szerv megfelelő működéséért felelős. Szabályozza a növekedést, a fejlődést, de a megfelelő anyagcseréért is felelős.

Két fő pajzsmirigyhormon, a T3 és a T4 van, melyek részt vesznek a különböző testi funkciók, mint például a légzés, szívverés, és az emésztés működésében is. Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően, vagyis túl alacsony a T3 és T4 hormonszint, akkor pajzsmirigy alulműködésről beszélünk. Ellenkező esetben túlműködés áll fenn. Mindkét esetet fontos a még kezdeti stádiumban diagnosztizálni, és a megfelelő kúrának alávetni a szervezetet.

A pajzsmirigy probléma általában két nagyon jellegzetes tünetet produkál. Az egyik a bőr állagának, színének megváltozása, vagy túlzott bőrkiszáradás. A másik pedig a hirtelen, és általában indokolatlan súlygyarapodás vagy súlyvesztés.

Dr. Ashita Gupta endokrinológus szerint, ha túl sok pajzsmirigy hormon termelődik, akkor az megmagyarázhatatlan idegességet, nyugtalanságot okoz. Ha sokáig egy ilyen feszült, nyugtalan állapotban vagyunk, érdemes arra gyanakodni, hogy valami nincs rendben a pajzsmirigyünkkel. A másik jelzés pedig a combon, lábrészen keletkező véraláfutásos folt lehet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés