Kezdőlap OTTHON KREATÍV A nőnek nem volt elég pénze modern konyhabútorra, ezért olyat csinált a...

A nőnek nem volt elég pénze modern konyhabútorra, ezért olyat csinált a régiből, hogy mindenki döbbenten nézett!

Nem mindenki rendelkezik olyan összegekkel, hogy több százezer forintot költsön a hálószobája vagy a konyhája újrabútorozására. Valójában egyre több és több csináld magad blogger és YouTube-os osztja meg költséghatékony és igazán szuper trükkjeit és tapasztalatait arról, hogyan lehet már meglevő dolgainkat felújítani.

 

Pénztárca- és környezetbarát

Ashley Green, édesanyja és óvodapedagógus, aki szenvedélyes természetvédő, megosztott egy videót, amelyben megmutatja, hogyan újított fel a konyháját szinte nevetséges összegért.

Ha valaha is láttál már átalakító műsorokat, akkor tudod, hogy a legtöbb ember elsőként a konyhát nevezi ki, mint átalakítandó terület. Ha más nem is, de egy konyhában mindig van egy régi bútor vagy pult, ami felújításra szorul.

Mindössze festék és néhány eszköz kell hozzá

Ashley számára az egész konyha teljesen újjászületett, némi bútorfesték segítségével. Ezáltal egyszerre pénzt spórolt és környezetbarát módon cselekedett, ugyanis nem kellett elszállítani a régi szekrényt és hulladéklerakóba dobni, ugyanakkor nem kellett egy újat vásárolni, azt szintén szállítani és telepíteni.

Nem volt másra szüksége, csak néhány doboz bútorfestékre, amelyet elavult szekrények, bútorok felújítására árusítanak a boltokban. Néhány egyszerű lépésben bárki könnyen átalakíthatja régi, elavult bútorait, akár a konyhában, a hálóban, a fürdőben vagy a nappaliban. Mintha teljesen újak lennének.

Ashley egy espresso színű festéket használt a projektjéhez és még lakkot vagy egyéb fényezést sem használt.

Természetesen néhány eszközre szüksége volt a munkához, mint pl. szivacs hengerre, kisebb és nagyobb ecsetekre a vékonyabb részekhez és szögletekhez, maszkoló szalagra, csiszoló papírra, kesztyűre és fúróra, amivel el lehet távolítani és vissza lehet fúrni a szekrény ajtajait.

Mielőtt csiszoláshoz vagy festéshez kezdett volna, Ashley először lemosta a szekrényeit. Különösnek tűnhet, a szekrényt mosogatószerrel takarítani, de Ashley szerint szükséges.

Az ajtókat előre le kell szerelni és minden egyes felületet a szekrényen, ami festésre vár, alaposan megtisztítani és megcsiszolni, hogy a festék jól fedhessen.

Családtagok és barátok segítségével akár egy nap alatt is végezhetünk a festéssel és a száradás után már csak vissza kell szerelni az ajtókat. Az eredmény pedig magáért beszél! Bámulatos!

Előtte:

Utána:

loading...