Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A mosogatószer 11 érdekes felhasználási módja! Próbáld ki!

A mosogatószer 11 érdekes felhasználási módja! Próbáld ki!

A mosogatószer az edények tisztításán túl számtalan más dologra is használható. Érdemes kipróbálni, hiszen nagyon hasznos, és nem kell pluszba költenünk.

1.Ékszerek megtisztítása

Áztassuk az ékszereket 5 percre mosogatószeres vízbe, dörzsöljük át egy fogkefével, és mossuk le tiszta vízzel.

2.Hangyák, és pókok ellen

Bármilyen bogár, hangya, és rovar ellen használható. Kenjük be egy kevés mosogatószerrel az ajtótokokat, és az ablakkereteket.

3.Légycsapda

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a legyektől a nyári időszakban, öntsünk egy kevés gyümölcsös mosogatószert egy kisebb befőttesüveg, öntsük fel vízzel. Tegyük rá az edény fedelét, mélyítsünk rá pár lyukat. Kész is a csapda. A legyek berepülnek, de beleragadnak a mosogatószerbe, és kifele már nem tudnak jönni.

4.Bolha ellen

Ha bolhás a háziállatunk, mosdassuk meg gyümölcsös mosogatószerrel, ez távoltartja majd a bolhákat. Nagyon sok állatkozmetikában is alkalmazzák.

5.Gyomnövények ellen

Ha mosogatószerrel öntözzük a kertünkben levő gyomnövényeket, rövid időn belül meg tudunk szabadulni tőlük, mivel szépen le fognak száradni.

6.Zsírfoltok ellen

Ha zsírfoltos lett a ruhánk, vagy az abrosz, tegyünk rá egy kevés mosogatószert, majd egy kis idő múlva dörzsöljük át egy régi fogkefével. Öblítsük ki meleg vízzel, és a foltok el fognak tűnni.

7. Mosószer helyett

Ha épp elfogyott a mosószerünk, és utolsó pillanatban vesszük észre, nyugodtan használjunk helyette mosogatószert.

8.Ablakmosó

Egy nedves rongyra tegyünk egy kevés mosogatószert, és ezzel töröljük át az ablakot. Ezután töröljük szárazra.

9.WC-tisztító

Öntsünk mosogatószert a WC-csészébe, hagyjuk állni 20 percig, majd keféljük ki a WC-kefével. Ezután öblítsük le forró vízzel.

10. Olajfoltok a garázsban

A garázs padlóján levő olajfoltokat könnyen eltávolíthatjuk egy kevés mosogatószerrel. Cseppentsünk rá mosogatószert, majd egy kis idő múlva, keféljük át egy fém kefével.

11. Szappanbuborék

A gyerekek egyik kedvenc nyári szórakozása a szappanbuborék fújás. A mosogatószerből kiváló alapanyagot készíthetünk.

loading...