Kezdőlap AKTUÁLIS A Madách Színház jelentette be a borzalmas hírt

A Madách Színház jelentette be a borzalmas hírt

Hirdetés

A magyar színházi világ egy kiemelkedő alakja, Kaszás Ildikó, 83 éves korában elhunyt, hagyva maga után hosszú évek alatt felépített, gazdag művészi örökségét. A Madách Színház és a hazai kulturális élet egyaránt mély gyászba borult a hír hallatán.

 

Hirdetés

Kaszás Ildikó a balett-tánc világában tűnt ki, nemcsak virtuóz mozgáskultúrájával, hanem kivételes tehetségével is. A Magyar Állami Operaház örökös tagjaként és érdemes művészeként hagyta el a színpadot, de emléke életben marad a színházi élet mindazai számára, akik találkoztak és együtt dolgoztak vele.

A balettművész pályája során számos kiváló produkcióban vett részt, és munkásságát szerte a világon elismerték. Seregi László munkatársaként koreográfus asszisztensként és tanárként is aktívan részt vett a Magyar Táncművészeti Egyetem életében.

A Madách Színházban is jelentős szerepet játszott, ahol 1983-ban koreográfus-munkatársként közreműködött a Macskák és Az Operaház fantomja című előadások sikerében.

Kaszás Ildikó nem csupán művészi karrierje révén hagyott mély nyomot maga után, hanem például iskolateremtő tanárként is, ahol a fiatal generációkba oltotta át a szenvedélyt és a hivatást a balett iránt.A Madách Színház közleményt adott ki, amelyben méltatja a kivételes tehetséget és elkötelezettséget, amit Kaszás Ildikó hozott a színház életébe. A színház személyzete, a művész közvetlen kollégái és tanítványai mindannyian együtt éreznek a családjával és mindazokkal, akiket érint a veszteség.

Kaszás Ildikó emlékét méltó módon ápolják majd a magyar színház- és balettszakma, valamint azok, akik éveken keresztül élvezhették és tanulhatták tőle a művészet szépségeit és mélységeit.

Az elhunyt művészt tiszteletteljes emlékezéssel és meghatottsággal köszöntjük, és hálásak vagyunk neki a gazdag művészi örökségéért.Hirdetés
loading...