Kezdőlap EZOTÉRIA A Lélek-kor elmélet alapján 5 kategóriába vagyunk sorolhatóak. Neked mi a Lélek...

A Lélek-kor elmélet alapján 5 kategóriába vagyunk sorolhatóak. Neked mi a Lélek korod?

Azt mondják, hogy az élet “út,” iskola “, és az a célja, hogy” fontos leckéket” tanítson nekünk. De miért? Gondoltál már valaha arra, hogy a tanulságok és a bölcsesség, melyeket felhalmozunk ebben az életben, más életekre is kiterjednek?

 

Talán lehetséges, hogy életünk nem az egyetlen út a tapasztalat megszerzéséra és a fejlődésre, hanem az egész tudatos lét az?

Lehetséges, hogy a reinkarnáció a felelős a világnézetek, az egyéni indíttatások és az alapvető életünkben megtett döntéseinek hatalmas sokszínűségéért?

Mi teszi annyira különbözővé minket egymástól? Mi teszi az egyik embert bölcsebbé korától függetlenül, egy másikat hatalom ittassá, és egy harmadikat gyermekiessé kora ellenére?

Függetlenül attól, hogy hiszel a reinkarnációban vagy sem, te is látni fogod, hogy a Lélek kor teória összeegyeztethető a körülötted élő emberekkel.

Mi is pontosan a “lélek kor”?

A Lélek kor elmélet szerint az embernek nem csupán egy lehetősége van a tanulásra az életben. Több élete is létezik, amelyek során tanulhat, növekedhet és érhet. Ennek különböző szintjei vannak. Ahogy a lélek halad előre a szinteken, úgy egyenlíti ki karmáját, majd végezetül visszatérhet az egyetemes és végtelen tudatosságba és eléri a végső felszabadulást. Ezt néhányan Nirvana-nak, Mennyországnak vagy Paradicsomnak hívják.

Az 5 lélek kor

1. Csecsemő lelkek

Elsődleges cél: életben maradás

Leckék: Alapvető élettapasztalatok, túlélés, halálozás, testiség.

Kor párhuzam: 0 – 4

Főbb jellemzők: Nyers, vad, játékos, lobbanékony, egyszerű, ősi, óvatos, gyermeki, csoportfüggő, vadászó-gyűjtő.

Újszülött lelkeknek is nevezik, ezeket az embereket gyakran tekintik nemtörődömnek, gyerekesnek és ártatlannak az élet komplexitását tekintve. Az újszülött lelkek nagyon egyszerűen értelmezik az életet és nehezen alkalmazkodnak a “civilizált társadalomhoz”. Ehelyett inkább ismerős klánokat, törzseket és hasonló emberek csoportjait kedvelik egy vadabb és ártatlanabb környezetben.

 

2. Gyermek lelkek

Elsődleges cél: beilleszkedés, tartozás valahová

Leckék: társadalmi struktúra, szabályok, szerepek, emberi kapcsolatok.

Kor párhuzam: 4 – 13

Főbb jellemzők: Megfelelő, szabályozott, kötelességtudatos, szerepkörében meghatározott, abszolutista, fegyelmezett, hagyománytisztelő.

Ezeket az embereket a gyermekszelleműek néven is ismerik, rendet és stabilitást keresnek az élet kaotikus és bizonytalan természetében. A többi ember tisztának, szerénynek és merevnek tartja őket. A gyermeklelkek általában nagyon konzervatívak, vallásosak és szabálytisztelőek. Hiedelmeiket kultúrájuk és hagyományos erkölcsi vagy vallási rendszereik határozzák meg.

 

3. Fiatal lelkek

Elsődleges cél: függetlenség.

Leckék: személyes fejlődés, szabad akarat, személyes teljesítmény.

Kor párhuzam: 13 – 29

Főbb jellemzők: ambiciózus, versenyképes, innovatív, anyagi nyereség elvű, vállalkozó, szabad, individualista, önközpontú, önkifejező.

Úgynevezett Fiatal lelkek a tizenéveshez hasonló függetlenséget, a társadalmi státuszt és az anyagi nyereséget keresik. Lényegében ezek az emberek a változás ügynökei, és felelősek a világ számos legnagyobb fejlődéséért. A nagyon motivált és kifelé élő munka centrikusak.

 

4. Érett Lelkek

Elsődleges cél: interperszonális harmónia.

Leckék: Empátia, pszichológiai stabilitás, egymásrautaltság, öntudatosság, kapcsolatok.

Kor párhuzam: 29 – 55

Főbb jellemzők: érzékeny, kíváncsi, neurotikus, tapintatos, önelemző, egyenlőségre törekvő, kooperatív.

Felnőtt szellemként is ismertek, ezek az emberek az interperszonális és pszichológiai harmóniát kereső életbe lépnek. A felnőtt szellemeket gyakran neurotikusnak, de gondoskodónak tartják. A belső világra összpontosítva ezek az emberek gyakran küzdenek az élet bonyolultságaival és finomságaival. Az érett lélek liberális, kapcsolat-orientált és képzelgő. Az élet a megértésről, az empátiáról és a bajtársiasságról.

 

5. Idős lelkek

Elsődleges cél: lelki kiteljesedés.

Leckék: függetlenedés, autonómia, bölcs tanácsok, spirituális tudatosság.

Kor párhuzam: 56+

Főbb jellemzők: Magányos, spirituális, önálló, filozófiai, humanitárius, fáradt, motiválatlan, empatikus.

A reinkarnációs ciklus végén az Idős lélek áll. Miután már megtapasztalta a létezés előző 4 szakaszát, az Idő lélek jól ismeri a társadalmat, a kapcsolatokat és a világot. Ezen a ponton a mindennapok kevésbé érdekesek számukra, és meglehetősen nehéz őket meglepni vagy az önbizalmukat megingatni. Nyugodtak és filozofikusak, sugározzák a mélységet, a nyugalmat és a bölcsességet. Az Idős lelkek középpontjában az önmegvalósítás áll. Számukra az élet minden dolgok szövevényes kapcsolata, amellyel csak eggyé szeretnének válni.

A legtöbben nem illeszthetők szigorúan egy kategóriába, hanem átfedésekben lehetnek egymással. Egyesek hajlamosak egy-egy kategóriában jobban elidőzni, mint a másikban.

loading...