Kezdőlap EGÉSZSÉG A kék szeműek rákra hajlamosak, a zöld szeműek autoimmun betegek lehetnek. Neked...

A kék szeműek rákra hajlamosak, a zöld szeműek autoimmun betegek lehetnek. Neked milyen a szemed?

A szemünk színéből, vagy annak változásából számos dologra, többek egészségi állapotunkra, és belső tulajdonságainkra is magyarázatot kaphatunk. Nézd meg, neked kiről árulkodik a szemed.

1. Szem színének változása

Ha az évek során, főleg a kor előrehaladtával elhalványul az szemünk eredeti színe, akkor akár makula degenerációval is számolhatunk. A hatvan év fölötti emberek esetében, ez akár vaksághoz is vezethet.

2. Világos szem-könnyebben tűrik a fájdalmat

Egy amerikai tanulmány szerint kimutatták, hogy azok a nők, akik világosabb szeműek jobba tűrik a szülési fájdalmat, mint a sötét szemű hölgyek. A világos szemű nők kevésbé küzdenek alvás zavarral és szorongással is.

3. Ha sárgás lesz a szem

Ha a szem fehérje kezd besárgulni, ez májproblémákra vagy sárgaságra utalhat.

4. Ki bírja jobban az alkoholt?

Kutatások alapján a sötétebb szemű emberek óvatosabbak kell legyenek az alkohollal, mivel ők sokkal rosszabbul bírják, mint azok, akiknek világosabb a szemük.

5. Sötét szem-szürke hályog

Azoknál az embereknél, akiknek sötétebb a szemük, nagyobb eséllyel alakul ki szürke hályog idősebb korban. Ez kezdetben homályos látást, de akár teljes vakságot is eredményezhet.

6. A mogyoróbarna és zöldes szemű emberek hajlamosabb a vitiligo betegségre

Ez egy autoimmun betegség, mely következtében a bőr foltokban elveszítheti festékanyagát. Festéktermelődési zavar következtében a kéz, az arc, és a nyak fehér foltos lesz.

7. A kék szeműek hajlamosabbak a rákra

Ezeknek az egyéneknek érzékenyebb az immunrendszerük, így hajlamosabbak a rákos betegségekre.

Szerző: tudasfaja.com

loading...