Kezdőlap EGÉSZSÉG A járványügyi hivatal bejelentése: nem szabad inni a magyar csapvízből!

A járványügyi hivatal bejelentése: nem szabad inni a magyar csapvízből!

Hirdetés

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Magyarországot is a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.

Ám ez a lista sehogy sem, stimmel, hiszen húztak egy keleti vonalat, a cseheknél és a lengyeleknél még iható a víz, nálunk már nem.
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből.

Hirdetés

A térképük viszont nem lehet hiteles, hiszen az nem lehet, hogy Ausztriában, Görögországban, Csehországban és Lengyelországban még iható a csapvíz, míg Szlovákiában, Magyarországon és Horvátországban már nem.

Hogy mi van azontúl, arról most ne nyissunk vitát, mert nem lehetnek pontos ismereteink Belorussziáról vagy Boszniáról.

Eddig nagyon büszkék voltunk a magyar ivóvízre, hiszen nálunk mindenhol iható a vezetékes víz, s többek között a Fővárosi Vízművek Zrt. garantálja, hogy ráadásul jó minőségben.

S hadd higgyünk inkább a Váci úti laboratóriumnak, semmint az amerikai hivatalnak, amelynek a szakemberei aligha jártak még Magyarországon.

Ez a hiátus azonban senkit sem ment fel az alól, hogy hamis hírek alapján rajzoltasson térképet.

A kommentelőknél is kiverte a hír a biztosítékot, mert olyan gonosz bejegyzések születtek, mint “Már az is dicséretes, hogy Európát nem keverték össze Ausztráliával és van egy térképük…”

Forrás:VIA

Hirdetés