Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A hideg is kiráz a pókoktól? Mutatjuk, hogyan űzheted ki az ágyadból...

A hideg is kiráz a pókoktól? Mutatjuk, hogyan űzheted ki az ágyadból őket!

Nem a legkellemesebb érzés, ha egy pók mászik rajtunk végig, de míg vannak, akik egy hideg mozdulattal ledobják magukról, addig mások sikítófrászt kapnak, és órákig nem tudnak magukhoz térni. Borzasztó érzés lehet a pókfóbia, hiszen gyakorlatilag szinte lehetetlen, hogy teljes mértékben kizárjuk az életünkből őket.

Azonban van néhány trükk, melyek segítségével csökkenthetjük a pókok jelenlétét a lakásunkban, az ágyunkban.

1.Gyakrabban kell tisztítani az ágyat

Az egyik legkézenfekvőbb módszer arra, hogy megszabaduljunk a pókoktól az, ha gyakrabban cseréljük az ágyneműt. A pókok elhalt hámsejtekkel, hajszálakkal, zsíros lerakódásokkal táplálkoznak. Ha pár naponta cseréljük az ágyneműt, akkor nem kapnak maguknak táplálékot.

2.Ne tároljunk az ágy alatt dobozokat

Az ágy alatt tárolt dobozok nagyon jó búvóhelyet szolgáltatnak a pókok számára. Oda szépen beköltöznek, és onnan már könnyen be tudnak mászni az ágyba. Ha tisztán tartjuk az ágy alatti részt, akkor megakadályozhatjuk a pókok elszaporodását.

3. Illóolaj az ágyneműkre

Használjunk narancs, menta, citrom, vagy levendula illóolajat, ezeket nem szeretik a pókok, és valósággal el fognak menekülni, ha megérzik. Pár cseppet spricceljünk direkt az ágyneműre.

4.Távolabb a faltól

Ha meg akarjuk akadályozni, hogy a pókok felmásszanak az ágyba, ne tegyük neki a falnak az ágyat.

5. Ne együnk az ágyban

Még, ha csak egy-két szabadszemmel alig látható morzsa hullik is le az ágyba, a pókok fantasztikus csemegére fognak találni. Ne etesd őket, ha nem akarod, hogy az ágyadban lakjanak.

6.Tisztítsuk meg a lámpákat, és a ventilátorokat

A pókok imádják a lámpák körüli részt, ezért fordítsunk fokozott figyelmet arra, hogy ezeket a helyeket tisztán tartsuk. Töröljünk port minden héten.

7.Száraz levegő

A pókok, és a bogarak a nedves légkört szeretik inkább, éppen ezért gondoskodjunk arról, hogy a szobában minél szárazabb legyen a légkör.

loading...