Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A harmadik gyermekével várandós anyuka könnyekben tört ki, amikor behívatta a főnöke....

A harmadik gyermekével várandós anyuka könnyekben tört ki, amikor behívatta a főnöke. De egész más miatt sírt, mint amire számított

Egyfolytában azt mondogatta magában: Nem, nem… állapotosan nem kerülhetek utcára. Aztán benyitott főnöke ajtaján…

 

A „The Profit” TV műsor nagyon népszerű külföldön, amelyben a milliomos Marcus Lemonis tanácsokat ad a csőd szélén lévő kisvállalatoknak. Ez az üzleti guru mindenkinél jobban tudja, hogy a sikeres vállalkozás egyik legfontosabb titka az, hogy kedvesek, jóindulatúak és őszinték legyünk az alkalmazottakhoz, mert ők is hasonlóképpen fognak viselkedni velünk és sokkal jobban fogják végezni a rájuk háruló feladatokat.

 

Tami Forbes, a Florida-i Key West Lime Pie vállalkozásnak szorgalmas menedzsere. Annak ellenére, hogy egy csomó feladat hárul rá, értékesítés, leltározás, HR, rendezvényszervező stb., mégsem keres eleget, hogy eltartsa családját. Heti 300 dollárt keres. Ez a fizetés nagyon kevés az Egyesült Államokban, különösen egy kétgyermekes családban, ahol nemsokára a harmadik baba is megszületik. Tami a napi 9 órás műszak után hetente kétszer báros munkát is vállal, hogy elő tudja teremteni a megfelelő körülményeket gyermekei számára, és a rezsit is fizetni tudja.

 


Jim Brush, Tami főnöke elismeri, hogy nagyon jó munkát végez, de nem tud nagyobb fizetést biztosítani, mert a cég így is a csőd szélén áll. Aztán ez a kis vállalat bekerült a „The Profit” TV műsorba, ahol Marcus Lemois úr segít a bajba jutott vállalatokon.

sir0-800x450Lemonis árva gyerek volt, aztán egy görög család örökbe fogadta Miamiban, aki a két legnagyobb Chevrolet márkakereskedő cégnek volt a tulajdonosa az Egyesült Államokban. Ennél a családnál megtanulta, hogyan kell futtatni egy virágzó vállalkozást és ezért úgy határozott, hogy segíteni fog a problémás vállalatokon. Marcus Lemonis úgy döntött, hogy segíteni fog, hogy Tami fizetett szülési szabadságra mehessen. Írt egy csekket, amely fedezte Tami 6 hónapos fizetett szabadságát úgy, hogy 1000 dolláros fizetésemelést is kapott. Amikor Tami megtudta, hogy fizetett szabadságra mehet, sírni kezdett…

„Ez a segítség nagyon jól jött nekem, mivel szerettem volna szülési szabadságot, de nem tudtam volna megbirkózni a költségekkel, ha Marcus úr nem segít. Nem tudom elhinni, hogy az életben valakitől ilyen ajándékot kaptam! Soha nem fogom elfelejteni!” – mesélte Tami.

Marcus úr megtanított bennünket, hogy a legfontosabb dolog az üzleti életben, az alkalmazottakhoz való viszonyulás. Ahogy a munkáltató bánik az alkalmazottakkal, a munkásoktól is ugyanannyit várhat cserében!

Mit gondolsz erről? Jobb lenne, ha más cégek főnökei is figyelembe vennék ezt a tanácsot?

 sir1

loading...