Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A fogselyem 10 alternatív felhasználási módja – Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre...

A fogselyem 10 alternatív felhasználási módja – Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jó?

Hirdetés

Minden háztartásban van manapság fogselyem a fürdőszoba szekrényben. Persze, nagyon jól lehet vele tisztítani a fogközöket, még az elérhetetlen és fogkefével megközelíthetetlen helyeken is, de ennél sokkal többet tud.

Jobban teszed, ha mostantól nem csak otthon, de a táskádban is tartasz egy dobozkával, mert sok esetben életmentő lehet. Ha kíváncsi vagy rá, milyen alternatív módokon lehet még felhasználni a fogselymet, olvass tovább.

Hirdetés

1# Csepegő csap

Elég zavaró tud lenni, ha csepeg a csap, főleg éjszaka, amikor már álomra hajtanánk a fejünket. Ha a problémát még nem sikerült valamilyen ügyes férfikéznek megoldania, akkor átmenetileg köss a csap végére egy fogselyem szálat és azt vezesd le a lefolyóig. A fogselyem irányítani fogja a cseppet és nem lesz hangja.

2# Billentyűzet tisztítás

Ahogyan a selyem képes tisztítani a fogközöket, úgy képes a billentyűk közeit is tisztára varázsolni. Kösd a fogselyem végeit a mutatóujjadra és vezesd végig a hasadékokon, hogy el tudd távolítani a port és bármilyen egyéb szennyeződést. Más szűk helyeken, például bútor résekben is működik.

3# Tapadós fotók

Éppen a nagyi fényképalbumát nyálazod át éppen, amikor észreveszed, hogy egy régi fotó a következő oldalhoz van tapadva. Mivel nem akarod megsérteni őket, így remek megoldás, ha a kép és az oldal között végighúzol egy fogselymet. Könnyedén el fognak válni egymástól.

4# Laza szemüveg fixálása

Ismerős a helyzet, amikor egy pici csavar kijön a helyéről a szemüvegeden és alig képes fennmaradni a fejeden utána? Fűzz be egy darab fogselymet a csavar helyére és rögzítsd a szemüveg szárát egy csomóval. Helyben fog maradni, amíg rendbe nem tudod hozatni a szemüveged.

5# Szeleteld a tortalapot egyenesre

Nem mindig egyszerű feladat, de egy fogselyemmel ezentúl gyerekjáték lesz. Szúrj bele a tortalap oldalába középen körben, adott távolságokon egy-egy fogpiszkálót. Ennek mentén köss rajta körbe egy fogselyem darabot. Azon a ponton, ahol a csomó van, gyakorolj egy erős húzást, mintha szorosra akarnál kötni valamit. A selyem át fogja vágni a tésztát egy egyenes vonalban.

6# Sütemény leszedés a tálcáról

Amikor kész a sütemény és éppen kivetted a sütőből, akkor szeretnéd átszedni, hogy kihűlhessen. Ha a tésztalap alá fogselymet húzol, könnyedén le tudod majd szedni és áttolni valamire.

7# Szorult gyűrű

Vezesd a fogselyem végét a gyűrű alá és húzd át alatta a kézfejed felé. Fogd meg itt. A fogselyem többi részét tekerd körbe az ujjadon a köröm felé. A kézfej felőli részét kezdd el körbetekerni az ujjadon lefelé. Eközben a gyűrűt folyamatosan vezetni fogod lefelé a köröm irányába, míg végezetül sikerül levenni.

8# Haj felkötés

Megfeledkeztél a hajgumiról? Tépj le egy darab fogselymet és kösd körbe a lófarkadon erős csomóval. Ha vastag szálú a hajad, talán nem fog működni, de ha vékony szálú, akkor remek megoldás.

9# Cipőfűző pótlás

Elszakadt a cipőfűződ és nincs kéznél másik? Tépj le elegendő hosszúságú fogselymet, fűzd be a fűző helyére és kösd meg szokásos módon. Addig helyettesíteni tudja a fűzőt, amíg nem sikerül másikat szerezned.

10# Gyújtós

Nem minden esetben egyszerű tüzet gyújtani odakinn, de ha van nálad fogselyem, akkor jóval könnyebb lesz a dolgod. Tekerj körbe néhány kis ágat viaszos fogselyemmel, majd gyújtsd meg így. Úgy fog égni, mint egy fáklya.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés