Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A férfi mindig rengeteg sört vett, de sosem volt ittas. Amikor meglátták...

A férfi mindig rengeteg sört vett, de sosem volt ittas. Amikor meglátták mit csinál velük, rengetegen kipróbálták ugyanezt!

Hirdetés

A sör egy finom ital, aminek mértékkel történő fogyasztása még egészséges is, hiszen jót tesz például a veseműködésnek, de nem csak. Most következzen akkor a sör 6 jótékony és praktikus felhasználási módja, amiről csak keveseknek van tudomása.

 

Hirdetés

 

1. Finomabb íze lesz a húsnak

Azonban azt tudnunk kell, hogy a sörtől nem lesz lágyabb, omlósabb a hús, mivel ezt az alkohol savas hatása nem teszi lehetővé, és tudományosan is bizonyított. Hogy a hús puhább legyen, inkább szórd meg sóval, majd áztasd be sörös pácba.

2. Akár a rákos megbetegedések kockázatát is csökkentheti

Tavaly az American Chemical Society közlése szerint a sörben lévő komló olyan jótékony hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását.

3. Remek rovarcsapda készíthető
Egy műanyag flakont lyukasszunk ki, majd töltsünk az aljába némi sört, így pár óra múlva sok légy, darázs esik csapdába, mert nem bírnak ellen állni a sör szagának, és az üvegből képtelenek lesznek kijutni. Ugyanez a módszer alkalmazható a kertben is, hogy megelőzzük a csigák pusztítását. Egy konzervdobozba töltsünk kevés sört, majd helyezzük ki a csapdát, ami pár nap múlva tele lesz csiga tetemekkel.

4. Fényessé teszi a rézedényeket

Annyi a dolgunk, hogy egy liter sört töltsünk bele egy nagyobb tálba, majd abba áztassuk bele a rézedényeket, használati eszközöket, majd a végén sikáljuk végig a felületeket, hogy fényessé váljanak.

5. Csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét
Amint már említettük, a sör mértékkel történő fogyasztása jót tesz a veseműködésnek, mivel kitisztítja a szerveket a homoktól, így akadályozva meg a vesekő kialakulását.

6. Szépségápolás

Töltsük meg kellemes hőmérsékletű vízzel a fürdőkádat, majd keverjünk bele egy liter sört, ami után jöhet a 20-30 perces fürdőzés. Ez szebbé teszi a bőrt, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, enyhíti az ekcémás tüneteket, valamint javítja a bőr vérellátását. Ha a hajadat is hetente leöblíted mosás előtt némi sörrel, és bedörzsölöd pár percig, majd megmosod, sokkal egészségesebbek és fényesebbek lesznek a hajszálaid.

Hirdetés