Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A férfi kibontott egy falat házfelújítás közben. Álmában sem gondolta volna, hogy...

A férfi kibontott egy falat házfelújítás közben. Álmában sem gondolta volna, hogy ezt találja mögötte

Amikor a férfi a háza felújításába kezdett, azt remélte, hogy hamar a munka végére ér. De a dolgok máshogy alakultak. Elsőre ijesztő, mégis csodás felfedezést tett a falak mögé nézve.

 

Mindez 1963-ban történt. A férfi lebontott egy falat, mely mögött titkos szobát talált. A szoba újabb átjárót rejtett, idővel pedig (már régészek segítségével) egy többszintes városra találtak.

A férfi a törökországi Nevsehir tartományban lévő ház falán átlépve egy másik világba lépett át, és egy hosszú alagútban találta magát. Derinkuyu egy rejtett ősi földalatti városának labirintusára lelt.

Derinkuyu föld alatti városa 18 szinten, 60 méter mélyen van a kőbe volt vájva, több szinten éltek ott régen az emberek, a feljegyzések szerint 20 ezren. Voltak „házak” egyházak, élelmiszer tároló helyiségek, iskolák, sőt pincészetek is, és állatot is tartottak a föld alatti birodalomban.

Derinkuyui föld alatti labirintust a keresztény lakosság a kora középkortól a 20. század elejéig használta. A földalatti város célja az volt, hogy megvédje az embereket háború vagy természeti katasztrófa esetén.
 

 

 

 

loading...