Kezdőlap EGÉSZSÉG A fekete tea rejtett veszélye, amiről szinte senki nem tud!

A fekete tea rejtett veszélye, amiről szinte senki nem tud!

Tudtad, hogy egyetlen ártatlannak tűnő tea álmatlanságot, és heves szívdobogást is okozhat egyszerre? Ez persze akkor fordul elő, ha túlzásba visszük a fogyasztását.

A tea a vízen kívül az egyik legegészségesebb ital, amit ihatunk, számos betegség megelőzésére ajánlott, azonban be kell tartani a rá vonatkozó szabályokat. Ha bizonyos fajta teákból túl sokat fogyasztunk, akkor pont az ellenkezőjét érjük el vele, mint, amit szerettünk volna. Naponta maximum 3-4 csésze gyógyteát ihatunk meg, de, ha gyógyszert szedünk, vagy valamilyen krónikus betegséggel küzdünk, mindenképp konzultálnunk kell a kezelőorvosunkkal.

Nézzünk egy kis teaillemtant!

Fekete tea

Magas a koffeintartalma, ezért könnyen okozhat álmatlanságot, és gyomorsav túltengést, ezzel növelve a gyomorfekély kialakulásának esélyét. Ha túlzásba visszük a fogyasztását, vérnyomásproblémákkal is küzdhetünk. Közvetlenül étkezés előtt és után ne fogyasszuk, mert megakadályozza a vas felszívódását. Tartsunk legalább másfél óra szünetet a teafogyasztás, és az étkezések között. Várandósság, és szoptatás ideje alatt nem javasolt egyáltalán a fogyasztása.

Kamillatea

Sokan a legegészségesebb teának tartják a kamilla teát, de azt nem tudják róla, hogy káros mellékhatásai is lehetnek. Ha valaki véralvadási problémákkal küzd, ne igyon kamillateát. Kisgyerekekkel ne itassunk túlságosan sok kamillateát, mert akkor erős nyugtató hatást fogunk elérni vele.

Zöldtea

Nagyon jó hatással van a szervezetre, de káros mellékhatásai is vannak. Csökkentheti a csontsűrűséget, ezért akik csontritkulásban szenvednek, kerüljék a fogyasztását. Egy csésze zöldtea 40 mg koffeint tartalmaz, ezért ha naponta több, mint 2 csészével iszunk meg, akkor álmatlanság, nyugtalanság, idegesség, kézremegés alakulhat ki.

Mentatea

Azontúl, hogy az egyik legegészségesebb teánk, mégis van néhány mellékhatása. Nagy mennyiségben nem szabad fogyasztani, mert gyomor-vagy bélfekélyt okozhat, a várandós, és szoptatós anyák is jó, ha mellőzik.

tudasfaja.com

loading...