Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A baba 24 hétre született, de nem adta fel. Így néz ki...

A baba 24 hétre született, de nem adta fel. Így néz ki 9 hónap után!

Hirdetés

Amikor a kis Francesca Bradley-Curran megszületett, semmi esélyt nem láttak rá, hogy életben marad. Az orvosok nem tudták elképzelni, hogyan lenne képes egy ilyen pici baba túlélni nehéz körülményeit. Édesanyjának, Victoria Bradley-nek fel kellett készülnie a legrosszabbra.

 

Hirdetés

Francesca a 24. héten született, két nappal az abortuszkorlát után az Egyesült Királyságban, amikor az orvosok úgy vélték, hogy a terhesség veszélyes lehet édesanyja életére.

Az összesen 624 grammjával annyira picurka volt, hogy az orvosok alig merték felvenni. A lába alig volt nagyobb, mint egy penny, amely csak 19 mm átmérőjű, a keze pedig akkor volt, mint egy köröm.

A kislány teljes vérátömlesztést kapott, szemműtétre volt szüksége, agyhártyagyulladása és vérmérgezése volt, emellett a tüdejével és a veséivel is problémák adódtak.

Amikor született, 11 perc telt el azelőtt, hogy elkezdett lélegezni. Ekkor úgy tűnt, hogy nem fogja túlélni.


Gyötrelmes volt, hogy nem tudtuk, egyáltalán túléli-e.” – mondta Victoria, az édesanya.

De a kis Francesca megmutatta, hogy egy igazi harcos lakozik benne, és minden nap egyre erősebbé és erősebbé vált. Nyolchetes korában már nem volt szüksége inkubálásra, a 17. hét után pedig már olyan erős volt, hogy hazavihették a kórházból.

Az orvosok egyetértettek abban, hogy a kislány egy csoda, és az édesanyja is mérhetetlenül boldog, hogy a lánya ma mindenféle gyógyszeres kezelés, oxigén és csövek nélkül, egészséges életet élhet.

 

Hirdetés