Kezdőlap EZOTÉRIA A 14 leggyakoribb visszatérő álom. Nézd meg, hogy mit jelent, ha ezeket...

A 14 leggyakoribb visszatérő álom. Nézd meg, hogy mit jelent, ha ezeket tapasztalod!

Hirdetés

Nincs olyan ember, aki ne álmodna alvás közben. Minden álomkép, amit látunk, tapasztalunk, közvetlenül kapcsolódik az ébren töltött életünkhöz. Fontos, hogy megpróbáljuk értelmezni, mit akar általa elmondani a tudatalattink. Bizonyos dolgok az álmainkban ugyanis egy sokkal nagyobb és mélyebb jelentőségű dolog szimbólumai.

Íme, a leggyakoribb álom forgatókönyvek és az, hogy mit jelentenek!

Hirdetés

# 14 Szex

Ha valaki szexről álmodik, akkor az az álom lehet egyszerűen az elfojtott fantázia jele, valamilyen meg nem élt szexuális aktus. Ugyanakkor képviselhet egy igazán jelentőségteljes és intim kapcsolatot is, amit valakivel ápolsz.

# 13 Házak

A házak az álmodó tudatának reprezentációi lehetnek, ahol a szobák a különböző tudati szinteket jelölik. Az alagsor például a leggyakrabban olyan dolgokat jelöl, amit nagyon elhanyagolunk és eltemetünk a memóriánkban. A ház azt is jelentheti, hogy az álmodó nem igazán van tudatában az ébrenlétnek és a hálószoba jelképezheti a a legmélyebb érzelmeket és gondolatokat.

# 12 Étel

Ez az energia, a tudás és a tápláltság jelképe. Az étel kapcsolódhat az érzelmeinkhez is. Azt is szimbolizálhatja, hogy sokkal több dologra éhezünk az életünkben. Több tapasztalatra, új dolgokra, amiket még nem éltünk meg.

# 11 Csecsemő

A csecsemők egy új élet kezdetét és egy új kezdetet jelentenek, így amikor egy személy egy kisbabáról álmodik, az gyakran azt jelenti, hogy valamiféle újítást keres az éltében. Néha ez szó szerint értelmezhető és az álmodó nagy vágya valóban egy gyermek.

# 10 Meztelenség

Ha valaki álmában meztelen, az gyakran azt jelenti, hogy az érzelmei által ki van szolgáltatva más vagy mások számára. Azt jelenti, hogy hajlandó lesz elengedni a védekezési mechanizmusait és felvállalni azokat a dolgokat, amik elől eddig rejtőzködött.

# 9 Zuhanás

A legtöbb ember hajlamos, hogy a zuhanást negatív dolgokkal társítsa. A lassú esés a nyugalom és a béke szimbóluma is lehet. Azonban a nagy magasságból való gyors ütemű zuhanás azt is jelentheti, hogy az életünkben valaminek az irányítása kicsúszott a kezünkből.

# 8 Repülés

Ahhoz kapcsolódhat, hogy mennyire vagyunk képesek irányítani az életünket és mennyire vagyunk biztosak abban, hogy elérhetjük a céljainkat és a törekvéseinket. Ha valaki nagyon magasan repül, az a lehető legjobb érzés és a boldogságot szimbolizálja. Azonban ha alacsonyan a földhöz közel repülünk, az azt jelentheti, hogy szeretnénk szárnyalni, de valami megakadályoz minket ebben.

# 7 Halál

Az életünk valamilyen drámai változásához kapcsolódik. Valami régebbi dolog végét és valami igazán új kezdetét szimbolizálja. A halál nem feltétlen jelent negatív élettapasztalatot.

# 6 Bénultság

A legtöbb ember nincs tudatában annak, hogy a test bizonyos fokon bénult állapotban van álom közben. Ez megakadályozza azt, hogy a test fizikailag mindent megtegyen, amit álmában tapasztal. A bénulásról való álmodás általában az átfedés a REM (gyors szemmozgás) szakasz és az ébrenléti állapot között.

# 5 Iskola, osztályterem

Azt jelzi, hogy szembe kell néznünk olyan tesztekkel az életünkben, amire nem vagyunk felkészülve. Egy osztályteremben történő felmérés gyakran jelenti azt, hogy valami régen történt dologból kell okulnunk az életünkben. Gyakran fordul elő olyan felnőtteknél, akik mér rég elhagyták az iskolapadot.

#4 Emberek

Ha más emberek jelennek meg álmodban, akkor közvetlen kapcsolatba kerülsz önmagaddal, a gondolataid különböző aspektusaival. Néha azok, akik az álmunkban megjelennek olyan jellemzőkkel bírnak, amelyekkel kapcsolatban nekünk még fejlődnünk kell. Ha egy konkrét személlyel álmodunk, az azt jelenti, hogy vele kapcsolatban valamit le kell tisztáznunk magunkban.

# 3 Járművek

Ha egy autóról, repülőgépről vagy vonatról álmodunk, akkor azt tükrözi, hogy milyen irányba halad az életünk, és milyen irányba haladunk. Azt is megmutatja nekünk, hogy mennyire vagyunk képesek irányításunk alatt tartani ezt a haladást. Az álmodott jármű az erőt is jelképezheti, amellyel az úton haladunk.

# 2 Víz

A víz gyakran a tudatalattink jelképe. Vannak különböző típusú vizek, amelyek az érzelmeink minőségét reprezentálják. Viharos, zavaros vizekben az elme is zavaros, miközben nyugodt, tiszta vízben az elme is letisztult.

# 1 Üldözöttség

Ez a szorongásaink, a félelmeink jelképe. Minden olyan dologhoz kapcsolódhat, ami elől menekülni szeretnénk az életünkben. Konkrétan nem az üldözésről magáról van szó, hanem arról, hogy mit akarunk elrejteni a világ elől. Bármi legyen is az, meg kell állnunk és szembenézni vele.

tudasfaja.com

 

Hirdetés
loading...