Kezdőlap EGÉSZSÉG “Két héten át minden nap megettem egy almát. Lenyűgöző dolgot tapasztaltam!”

“Két héten át minden nap megettem egy almát. Lenyűgöző dolgot tapasztaltam!”

Hirdetés

Ugyan nem a legmenőbb gyümölcsök közé tartozik és a superfood-ok között sem szokták megemlíteni a nevét, ami nem mellesleg nagy hiba, az alma egy igazi csodaszer. Szerencsére bárhol elérhető, nincs olyan élelmiszerbolt, ahol ne tudnánk venni egyet, ráadásul megfizethető.

 

Hirdetés

Neked milyen a viszonyod vele? Minden szökőévben elrágcsálsz egyet, vagy maximum gyümölcslé formájában találkozik vele a szervezeted? Nagy hiba! Tekintve, hogy a gyümölcslevekben semmi rost nincs és azonnal képesek felvinni a vércukrodat.

Ha tudatosabban szeretnél étkezni, válts nyers, egész gyümölcsökre, közöttük is érdemes az almát előnyben részesítened. A Popsugar szerkesztője, Jenny megosztotta tapasztalatait az olvasókkal, milyen hatással volt rá az almaevés.



“A pénztárnál mögöttem álló hölgy odaszólt: “Ennyire szereti a banánt?” Rámosolyogtam és azt válaszoltam “A családom olyan, akár egy éhes majomhad.” Ez persze hazugság volt. Én egymagam voltam az éhes majomhad. Nem volt olyan nap, hogy ne egyek legalább egy banánt, ami legtöbbször inkább kettő volt.” – kezdi a történetét Jenny.

“A sárga gyümölcs iránti szenvedélyem azonban nem sokat segített a WC-zési szokásaimon, ha tudjátok, mire gondolok. Ha még nem hallottátok volna, a banán okozhat székrekedést. Ezért úgy döntöttem, hogy a napi banánomat 1 hétre lecserélem napi egy nagy, piros, zamatos almára. Minden nap egy alma elvileg az orvost távol tartja. Amiben én bíztam, hogy rendszerességet hoz az életembe.”

Jenny le volt nyűgözve, hogy milyen korán jelentkezett nála a pozitív hatás.




“Teljesen ledöbbentem, hogy már az első nap mit tapasztaltam. Anélkül, hogy jobban részletezném a dolgot, egy csodás utat tettem a WC-re. Nem éreztem magam felpuffadva vagy szelesnek az extra rost tartalomtól, amitől eleinte tartottam. A hasamban jelentkező nyomás érzés is megszűnt.”

Jenny örömében úgy döntött, hogy nem áll meg az előre kitűzött céljánál, az 1 heti próbánál, hanem folytatja az almaevést.

“Tovább folytattam az almaevést, hogy lássam, nem csak egy véletlen egybeesés volt-e az első napon tapasztalt siker. Nem az volt. Minden nap, amikor almát ettem, a kétbetűsre is elmentem. Ennyire egyszerű volt. Annyira boldog voltam, hogy az emésztőrendszerem így meghálálta a gondoskodást, hogy eldöntöttem, a kísérletet kitolom 2 hétre.”

Jenny elismerte az alma banánnal szemben mutatott jótékony hatásait is.



“Amellett, hogy az emésztésemet javította, az alma számos ponton győzedelmeskedett a banán felett. Kevesebb benne a kalória, sokkal tovább eltelít és nincs az az érzésem utána, mint a banán után, hogy vágyom valami édességre.”

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy egy almában kevesebb, mint harmadannyi a gyümölcscukor tartalom, mint egy banánban!

“Nem fogok örökre megválni a banántól, de ez a kísérlet segített engem abban, hogy leváltsam az ebéd utáni gyümölcsömet. Ugyanakkor titkos fegyveremmé vált az alma minden esetben, amikor stresszesebbnek érzem magam vagy utazok valahová és úgy érzem, hogy az emésztésemmel gond lehet.”

tudasfaja.com

Hirdetés