Kezdőlap AKTUÁLIS Hihetetlen mit tettek az emberek Zámbó Jimmy sírjával, így néz ki most

Hihetetlen mit tettek az emberek Zámbó Jimmy sírjával, így néz ki most

Hirdetés

Több, mint 20 éve, hogy nincs közöttünk Zámbó Jimmy, de rajongói nem feledik. Halottak napján virágba borult a sírhelye, és mécsesek sokasága lepte el.

 

Hirdetés

Kétszer adott telt házas koncertet a Budapest Sportcsarnokban, először 1998. december 28-án, másodszor 1999. november 21-én.

A nagy érdeklődésre való tekintettel 1999 november 21-én este bejelentették a 3. koncertet, ami 1999. december 28-án lett volna azonban a Sportcsarnok leégése miatt ezt máshol kellett megtartani.



1998-ban Jimmy egy miskolctapolcai hotelben pihent meg, ahol akkora hatást tett a tulajdonosra, hogy a hölgy később Zámbó Jimmy Hotelre keresztelte át a helyet.

Több jótékonysági koncertet is adott, ezek közül az egyik legnagyobb szabású az volt, mikor a Delhusa Gjonnal közösen készített lemezből befolyt összeget – amelyből nem kevesebb mint 10 000 példány kelt el – a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel.



Élete során 12 lemezt adott ki, emellett ugyanennyi jelent meg halála után. Rengeteg díjat is kapott, többek között az év énekese is lett, övé volt “Az év albuma” és “Az év legjobb lemeze” elismerés is, halála után, pedig Csepel díszpolgárává avatták.

Rengetegen emlékeztek meg róla, és látogattak el a nyughelyhez, de virtuálisan is lehetőség volt gyertyát gyújtani érte.

Elképesztő látványt nyújt Jimmy sírja:

Képeket itt talál a sírról. 

Hirdetés