Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a szomorú hír – Gyászol Orbán Viktor

Most érkezett a szomorú hír – Gyászol Orbán Viktor

Hirdetés

Wittner Máriát az Országgyűlés és a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

 

Hirdetés

Ez is olvasható az Országgyűlés honlapján, ahol általában csak néhány sor és egy fotó jelenik meg, ha egy jelenlegi vagy volt parlamenti képviselő meghal.

Ezúttal azonban rendhagyó módon külön is megemlékeznek a szerdán elhunyt ’56-os forradalmárról, egykori fideszes képviselőről.

Wittner Mária emléke előtt tisztelegve újraközlik 2001. február 25-én elmondott teljes beszédet is, amit a kommunizmus áldozatainak első emléknapján mondott el az Országházban.



Ekkor sorolta fel, mivel vádolja a szocialistákat, akiket erkölcsi hulláknak nyilvánított, azt is  megkérdőjelezve, hogy egyáltalán ott lehetnek-e a törvényhozásban, Idézik egyik interjúját is, amikor az élet és halál nagy kérdéséről vélekedett.

Ha bent elkezdtem olvasni egy könyvet, megszűnt körülöttem a külvilág. Victor Hugo például azt írja A nyomorultakban, hogy »a halál az Isten dolga. Mi jogon nyúlnak az emberek ehhez az ismeretlen dologhoz?«, vagy más helyen ugyanő: »Tévedhetsz, hibázhatsz, vétkezhetsz, de légy igaz ember.« Ezt végig lehet gondolni.




Hirdetés