Kezdőlap AKTUÁLIS Megszólalt Orbán Viktor a szívinfarktusáról

Megszólalt Orbán Viktor a szívinfarktusáról

Hirdetés

Karl Pachner szarkasztikus posztjában azt is felemlegette, hogy a magyar miniszterelnök testsúlya nem éppen a legideálisabb, és Orbán csak azért akarja zsarolni az uniót, mert az nem nézi tétlenül a magyar korrupciót, a sajtószabadság és a jogállamiság erodálását.

 

Hirdetés

 

Diplomáciai botrány tört ki Ausztria és Magyarország között, miután Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója még szerda este arról posztolt a Facebookon, hogy Orbán Viktor szerinte szívinfarktust is kaphatna, és így lemondhatna. 

Pachner szarkasztikus posztjában azt is felemlegette, hogy a miniszterelnök testsúlya nem éppen a legideálisabb, és hogy vélhetően többek között a Brüsszelben folytatott harcok miatt állandóan „izgalmi állapotban” van. Sőt, azt is hozzátette, hogy egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, illetve hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.


Az ORF egyik vezetője a bejegyzésben úgy vélekedett, Orbán Viktor csak azért akarja zsarolni az uniót, mert az nem nézi tétlenül a magyar korrupciót, a sajtószabadság és a jogállamiság erodálását. Egyben felháborítónak nevezte, hogy Orbán Viktor „hithű magyar katolikusként” (miközben a magyar kormányfő református hitű) az orosz imperializmusért küzd.

Pachner felháborodott bejegyzését azért írta, mert az olajembargós, heteken át tartó vita lezárulta után a magyar kormány újra meg akarta vétózni az Európai Unió következő, Oroszország elleni szankciós csomagját, mert az eredeti tervek szerint Vlagyimir Putyin támogatójának, Kirill ortodox pátriárkának a vagyonát is be akarták fagyasztani. Ma kiderült, hogy végül a szankciós csomagot a pátriárkára vonatkozó rendelkezés nélkül fogadták el.


Pacher törölte bejegyzését, majd elnézést kért

Karl Pachner a bejegyzést később eltávolította, csütörtök délután pedig egy újabb posztban kért elnézést a megfogalmazása miatt. Azt írta: késő este olvasta a hírt a magyar vétóról, és meggondolatlanul fogalmazott az erre reagáló Facebook-posztjában, amiért elnézést kér.

Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből

– írta Karl Pachner.


Hirdetés