Kezdőlap AKTUÁLIS Ukrajna megtámadta Oroszországot? – Bombát dobtak egy orosz városra – videó

Ukrajna megtámadta Oroszországot? – Bombát dobtak egy orosz városra – videó

Hirdetés

Ukránok támadhatták meg azt az üzemanyagraktárat, amely az orosz–ukrán határ közelében lévő orosz Belgorod városában gyulladt ki pénteken a hajnali órákban.

 

Hirdetés

A térség kormányzója, Vjacseszlav Gladkov közleményt adott ki, miszerint a péntek hajnalban lángra kapott üzemanyagraktár egy ukrán támadás következtében gyulladt ki. Az akciót két ukrán harcihelikopter hajthatta végre.

A tűzben egyébként két ember sérült meg. A helyi katasztrófavédelem a legmagasabb szintű készültséget rendelte el, illetve három közeli utcát evakuálni is kellett.

Az ukránok mostanáig nem vállalták a felelősséget a támadásért.

„Az olajraktárban keletkezett tüzet az ukrán fegyveres erők két helikopterének légicsapása okozta, amelyek kis magasságban érkeztek Oroszország területére. Áldozatok nem voltak” – idézte az MTI Gladkovot.



Közölte, hogy az olajtárolótűz miatt változtatnak a helyi benzinkutak ellátási láncán, de azt ígérte, hogy nem lesz üzemanyaghiány.

FRISSITÉS

 A térség kormányzója, Vjacseszlav Gladkov szerint az akciót két ukrán harcihelikopter hajthatta végre, Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő pedig közölte, hogy az orosz hadsereg már vizsgálja az esetet, ugyanakkor a feltételezett ukrán támadás nem teremt kedvező feltételeket a tárgyalásokhoz.

Az ukrán oldalról egyelőre nagyon nagy a hallgatás a történtek kapcsán. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy Ukrajna támadta meg az oroszországi olajtározót, mert állítása szerint nincs birtokában az összes katonai információnak.

Olekszandr Motuzjanik, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szintén nem adott egyértelmű választ arra, igaz-e Oroszország azon állítása, hogy ukrán harci helikopterek bombázták le a belgorodi olajraktárt.



„Ukrajna védekező hadműveletet folytat az orosz agresszióval szemben Ukrajna területén, ami nem jelenti azt, hogy Ukrajna tehet minden katasztrófáról, ami Oroszországban történik. Nem fogom sem megerősíteni, sem cáfolni ezeket az állításokat” – mondta egy sajtótájékoztatón feltett kérdésre a védelmi minisztérium szóvivője.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy Ukrajna valóban visszatámadott, akkor a háború kezdete óta ez lenne az első alkalom, hogy az ukrán hadsereg orosz területen hajt végre támadást.

(Guardian/MTI)

Hirdetés