Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 3 filléres tipp, ami elűzi az otthonodból a rágcsálókat

3 filléres tipp, ami elűzi az otthonodból a rágcsálókat

Hirdetés

Habár a 21. században már nem kell tartanunk a pestistől, kiirthatatlan belőlünk az a képzettársítás, hogy az egerek koszosak és betegségek garmadával együtt szaladgálnak körülöttünk. Bármennyire is tartjuk rendben a házunkat, ezek az apró hívatlan vendégek valahogy mégis befúrják magukat a lehető legkisebb réseken is.

 

Hirdetés

Azt szokták mondani, hogy ahol van raktározva élelem, ott az egér is megjelenik. Sokan tapasztaljuk is ezt és szinte lehetetlenség megszabadulni tőlük. Szerencsére csak szinte.

A következőkben három olyan módszert fogunk nektek bemutatni, amelyek olcsóak, mégis hatékonyak az egerek távol tartásában.

Hogyan veheted észre, ha egér van az otthonodban?

Igazából éjjeli életet élő állatról van szó, ezért ritkán lehet velük nappal találkozni, de persze ez sem kizárt. Akkor szoktak inkább előbújni, ha csend honol körülöttük.



Ennek ellenére szoktak maguk után olyan nyomokat hagyni, amelyek a jelenlétüket igazolják, mint:

kaparászó, mocorgó hangok

egérürülék (fekete, rizsszem nagyságú és alakú)

fognyomok a bútorokon

apró lábnyomok

tipikus szagok (ammónia és pézsma)

apróra tépett papír, karton darabok

kis rágott lukak élelmiszerek csomagolásán

3 módszer, amellyel megszabadulhatunk tőlük

1# Só-liszt gyurma

Ehhez a módszerhez először is meg kell találni az egér bejutásának helyét.



Ha ez megvan, készítsünk edényben keveréket sóból, lisztből és vízből. Gyúrjuk össze, majd a darabkát helyezzük el az egér közlekedési helyén. Ez vonzani fogja az egeret, ám egy idő után halálos lesz számára, mert nagy szomjúságot fog érezni utána.

Fontos, hogy ne hagyj elől semmilyen más hozzáférhető ételt, morzsát, mert így az egér olyan éhes lesz, hogy nem találva mást, a keveréket fogja megenni.

2# Szénsavas víz

Ha a gyurmás akció megvan, akkor jöhet a szódavizes trükk.



Helyezz el több kis edénykét (olyat, amiből egy egér tud inni), amelybe szódavizet töltesz. A gázbuborékos vizet nem fogja jól viselni az emésztőrendszere.

3# Csokoládé

Ehhez elég, ha néhány csokoládé darabot teszel a gyurmába, vagy egyszerűen csoki darabokat helyezel el az egér közlekedési útvonalához. A csoki mérgező az egerek számára, így biztosan segít megszabadulni tőlük.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés