Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Készítsd el saját napfényvédő krémedet – hatékony, vízálló és bronz barnaságot kölcsönöz!

Készítsd el saját napfényvédő krémedet – hatékony, vízálló és bronz barnaságot kölcsönöz!

Hirdetés

A napsugárzás szervezetre gyakorolt jótékony hatásai tagadhatatlanok, azonban egy dologról soha nem szabad megfeledkeznünk, az pedig a védelem. A napfényvédők megszűrik a napból érkező UV sugarakat, hogy elkerülhessünk bizonyos potenciális egészségügyi kockázatokat. 

A napégést, a bőr idő előtti öregedését és a bőrrák kialakulását természetesen mind el szeretnénk kerülni és erre rengeteg terméket találunk a piacon. A gond csupán az, hogy a legtöbb olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek a legkevésbé sem tesznek jót a bőrünknek.

Hirdetés

Az optimális védelem érdekében bárki elkészítheti a saját, természetes összetételű napfényvédő krémjét, amelynek fő alkotóeleme a cink-oxid. A cink-oxid kiváló szűrő, amely megvédi a bőrt az UV sugárzástól. Hidratáló shea vajjal és kókuszolajjal kombinálva a legideálisabb választás a bőr számára.

Kétféle napvédő van, amely megvédi a bőrt a káros sugaraktól: az egyik a kémiai, a másik a fizikai fényvédő. A következő a második kategóriába tartozik. Egy olyan ásványi pajzs, amely a bőr felületén megkötődik és védi azt.

Ezekre lesz szükséged hozzá

  • 1/2 csésze kókuszolaj
  • 1/4 csésze shea vaj
  • 2 evőkanál cink-oxid
  • 1 evőkanál méhviasz
  • 10 csepp illóolaj (levendula, vanília, citrusolaj)

Elkészítés

Tűzhelyen, vízfürdőben egy fém tálban vagy edényben olvaszd meg a kókuszolajat, shea vajat és a méhviaszt. Ezután add hozzá a cink-oxidot és az illóolajat.

Töltsd egy kis üvegedénybe és tartsd száraz, hűvös helyen. A krém egy kicsit szilárdulni fog, ha áll.

A természetes fényvédő előnye, hogy a méhviasznak köszönhetően vízlepergető hatással is rendelkezik.

Javasolt betartani a napon való tartózkodás időhatárait. Érdemes a krémet 2 óránként újból felkenni a biztos védelem érdekében, ha intenzív testmozgás végzünk vagy hosszasan a vízben tartózkodtunk.

tudasfaja.com

Hirdetés