Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 9 trükk, melyet ismerned kell, ha nagytakarítást tervezel

9 trükk, melyet ismerned kell, ha nagytakarítást tervezel

Hétvégére nagytakarítást terveztél? Mutatunk néhány olcsó trükköt, melyek segítségével könnyebben rend lesz, és tisztaság, és így még kirándulni is el tudsz menni.

1.Seprű és szemétlapát

Gondoltál már arra, hogy mennyi szennyeződés kerül vissza a lakásba a seprűről, és a szemétlapátról? Egy-két hetente áztasd fertőtlenítős vízbe ezeket is, így sokkal higiénikusabb lesz a lakásod.

2.Kerámia kagyló

A foltokat, szennyeződéseket, és zsírlerakódásokat könnyen el tudod távolítani róla, ha alaposan átdörzsölöd szódabikarbónával.

3.Megsárgult párnák

A kisebb párnákat könnyen ki lehet mosni a mosógépben. Használd a megszokott mosószert, és egy kevés fehérítőt, majd tedd ki a napra, hogy alaposan ki tudjanak száradni.

4.Elektromos sütő

Készíts szódabikarbóna és víz keverékéből egy pasztát, ezzel kend be a sütőlapot. Hagyd állni 20 percig, majd mosd le.

5.Üveg felületű elektromos tűzhely

Vigyázni kell, mert könnyen összekarcolódhat. A szódabikarbóna kiváló erre a felületre is, hiszen kíméletesen, karcmentesen tisztít. Márts egy nedves szivacsot szódabikarbónába, és ezzel töröld át az üveglapot.

6.Kanapé

A foltoktól, szennyeződésektől könnyen megszabadulhatsz a sütőpor, vagy szódabikarbóna segítségével. Szórd be a kanapét, majd dörzsöld át egy meleg vízbe áztatott nedves kefével. Hagyd állni 15 percet, majd töröld át egy tiszta nedves ruhával. Mikor megszáradt, porszívózd ki.

7.Szőnyeg

A szőnyegfoltoktól könnyen megtudsz szabadulni a egy-két csepp mosogatószer segítségével. Dörzsöld át egy nedves kefével, majd hagyd állni 5 percet. Ezután alaposan töröld át egy nedves ruhával, hogy meg tudj szabadulni a habtól.

8.Kád

A megsárgult, vízköves kádra jó megoldás lehet az aceton. Nem gondoltad volna? Pedig nagyon hatékony. Csupán annyit kell tenned, hogy a sárgás részt töröld le acetonnal, és hófehér lesz újra.

9.Szellőzőnyílás rácsa

Ide nagyon sok por, és szennyeződés be tud rakodni. Vedd le a rácsot, majd egyszerűen tedd be a mosogatógépbe, és így tökéletesen meg tudod tisztítani majd minden oldalát.

tudasfaja.com

loading...