Kezdőlap EGÉSZSÉG 9 egyszerű gyakorlat, amivel visszafordíthatjuk a látásunk romlását! Valóban működik!

9 egyszerű gyakorlat, amivel visszafordíthatjuk a látásunk romlását! Valóban működik!

Borzalmas érzés, ha csak homályosan látunk! És a szemünk csak egyre romlik! Ez a pár egyszerű gyakorlat viszont sokat tehet, hogy ezt a folyamatot visszafordítsuk!

 

Mindenki tudja, hogy az izmokat használni kell, különben elsorvadnak!! A szemizmainkra ez ugyanúgy igaz! Ha naphosszat a monitor előtt ülsz, és csak keveset mozgatod a szemed, a szemizmaid gyengülnek, és a látásod romlik!! Ennek legjobb ellenszere a szemizmok átmozgatása!

Tartsd be ezt a 9 egyszerű alapelvet, és a látásod jobb lesz, mint 5 évvel ezelőtt!!

 

1. Vigyázzunk a szemeinkre, munka közben is tartsunk egy kis pihenőt, néhány óránként csukjuk be a szemeinket egy percre.

 

2. Mutatunk egy könnyű gyakorlatot, amivel egyszerűen átmozgathatjuk a szemeinket. Haladjunk sorba a számsorokon és mozgassuk a szemeinket, ahogyan a nyilak ábrázolják. Naponta érdemes elvégezni a gyakorlatokat.

1_2-jpg-600x0_q85

3. Aki szemüveget hord, próbálja meg lassan csökkentetni az időtartamot, amíg rajta van.

 

4. A szemkörnyéket masszírozzuk át rendszeresen, az ábra alapján. Csak finom nyomást gyakoroljunk a pontokra, hogy ne legyen kellemetlen érzés.

 

5. Amikor a szabadban töltjük az időt, ne a lábunkat nézzük. Próbáljunk meg minél több ideig a távolba nézni.

 

6. Igyunk rendszeresen répalevet, ha lehet minden nap. Tegyünk bele néhány csepp olívaolajat, az ízén nem lesz érezhető, viszont sokkal hatékonyabb.

2_2-jpg-600x0_q85

7. Amikor a szemeink fáradtak, langyos vízzel mossuk meg.

 

8. Lefekvés előtt 2 órával ajánlott kikapcsolni a kütyüket. Ilyenkor már ne nézzük a monitort, hogy a szemeink pihenhessenek.

 

9. Van egy könnyű kis gyakorlat is, ami javíthat a látáson. Üljünk le és válasszunk egy pontot, majd kezdjük el nézni. Csak az adott pontot figyeljük a szemeinkkel, közben ne pislogjunk. Majd csukjuk be a szemeinket és képzeljük magunk elé azt a pontot, amit néztünk, 10 percig maradjunk így, majd nyissuk ki a szemeinket. Amilyen egyszerű, olyan hatásos!!

3_1-jpg-600x0_q85

Ha hasznosnak találod, ne felejtsd el megosztani!

Forrás: ketkes.com

loading...