Kezdőlap EZOTÉRIA 9 dolog, amit csak a halálunk után fogunk megérteni!

9 dolog, amit csak a halálunk után fogunk megérteni!

Mindaddig, amíg a földi életünket éljük, egyfajta homályos szűrőn át vagyunk képesek tekinteni a világmindenségre. Amit látunk és hallunk, nem tudjuk összekapcsolni a túlvilággal. Bármilyen tapasztalatunk is van, azt nehezen vagyunk képesek az anyagitól elvonatkoztatni.

Amikor azonban az fizikai valónk megszűnik tovább létezni, minden kristálytisztává válik számunkra, amiben addig a Földön kételkedtünk. Kiderül, hogy az anyagi világban egyfajta amnézia állapotban voltunk és mindvégig arra próbáltunk emlékezni, amelyeket leszületve elfelejtettünk, de mélyen bennünk ott volt. Ha eljön az ideje, rengeteg dologra fény derül. Íme, néhány alapvető közülük:

1. A földi élet nem a múltbéli életek büntetése

A földi létezés soha nem egy korábbi élet következménye, legalábbis nem a múltban elkövetett vétkeké. Ez nem így működik. Egyáltalán nem érvényes az univerzum működésére a szemet szemért, fogat fogért elv.

2. Életed számos elemét te magad választottad

Mielőtt a lelked leszületett volna az anyagi világba, számos körülményt magadnak választasz ki és ezt mindaddig nem vagy képes megérteni, amíg a Földön élsz fizikai testben. Ha ezeket az okokat megérted, már semmilyen kérdés nem lesz benned.

3. Minden igazi értéket kap

Amikor eltávozol, rájössz, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben. A szó legszorosabb értelmében. Nem csak ésszel fogod érteni, de megrendíthetetlenül érezni is. Csak az lesz a fontos, amit magaddal viszel. Rájössz, hogy minden, amit hátrahagytál csak átmeneti célt szolgált a földi életedben.

4. Az élet szép, még a nehéz időkben is

Mindannyian követünk el hibákat és átmegyünk nagyon nehéz helyzeteken is a földi életünk során. Azonban azok, amiket hibáknak és szerencsétlenségeknek nevezünk, valójában meg kellett, hogy történjenek, hiszen egy eleve elrendelt rend részét képezték.

5. Az ítélkezés hiábavaló

Megérted, hogy semmi értelme nem volt ítélkezni sem magad, sem mások felett. Egy ember feletti ítélkezés soha nem lehet helyes, hiszen ahhoz, hogy egy történést megérts, a dolgok lehető legmélyére kell hatolni és ez gyakorlatilag lehetetlen. Ha pedig mégis képes lettél volna rá, akkor nem ítélkeztél volna. Az ítéletmentesség egy olyan kiváltság, amivel csak egy élő Buddha rendelkezhet.

6. Nem mindig csak a jó eredmény a jó

Bizonyos eredmények jobbak, mint mások, de minden eredmény eredmény. Nem mindig az eredmény százalékos értéke számít vagy az, hogy azt mások hogyan ítélik meg. Van, hogy a dolgok ritmusa fontosabb, mint a végkifejlet. Az állítólagos rossz eredmények is olyan visszacsatolások, amelyeknek a talaján kifejlődhet valami jobb.

7. Le kell bontani a korlátokat

Nem számít, hogy mi mindenre tanítottak meg és milyen ismereteket szereztél az idők során. Amire igazán szükséged van, az kezdetektől fogva benned él és az a dolgod, hogy a felszínre hozd. Nem szabad hagynod, hogy korlátokat húzzanak köréd.

8. Mindennek középpontja egy immateriális dolog, a Szeretet

A legfontosabb dolog, amely összetartja az egész világegyetemet. Az ereje elképzelhetetlen és határtalan. Addig nem is lehet felfogni mi mindent lehet elérni a szeretet által, amíg a földi életünket éljük.

9. A halál nem rossz dolog

A földi lét után is van élet és bár a szeretteid számára nagyon nehéz lesz, amikor elmész, számodra nem lesz rossz tapasztalat, hiszen tudni fogod, hogy minden egy és újra találkozni fogtok az időtlenségben.

tudasfaja.com

loading...