Kezdőlap AKTUÁLIS 8 megyére riasztást adtak ki szombatra – Légy nagyon óvatos!

8 megyére riasztást adtak ki szombatra – Légy nagyon óvatos!

Nyolc megyére adtak ki riasztást hófúvás és havazás miatt szombatra – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

Szombaton hajnalban észak, északnyugat felől havazás kezdődik, reggelre az északkeleti tájakat leszámítva már többfelé hullhat a hó.

A Nyugat-Dunántúlon havas eső is várható. A délelőtt folyamán gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap.

Az északnyugati szél többfelé lesz erős. -1 és +3 fok között változik a hőmérséklet a köpönyeg.hu jelentése szerint.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás.

Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük.A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet az agyvérzés veszélye és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet – írja a Köpönyeg.hu meteorológiai portál.

Ami a folytatást illeti:Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és szórványosan számíthatunk havazásra, havas esőre. Keleten a megnövekvő felhőkból elszórtan fordul elő hózápor. A legtöbb napsütés a Duna-Tisza-közén valószínű. Reggel -7, délután +1°C körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn az ország nagy részén többórás napsütés várható, de az Alpokalján borongós marad az idő, és itt szállingózhat a hó. Még mindig élénk lesz az északnyugati légmozgás. Délután fagypont körül alakul a hőmérséklet.
loading...