Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 hatékony módszer, amivel megszüntethető a bölcsesség fog fájdalma

8 hatékony módszer, amivel megszüntethető a bölcsesség fog fájdalma

A bölcsességfogak nagyon tudnak fájni és ez a fájdalom semmilyen célt nem szolgál. Nem mindenki szenved tőle, vannak olyan szerencsések, akik észre sem veszik a bölcsességfogaikat, de azok, akik igen, azonnali fájdalomcsillapításra vágynak.

A következőkben megosztunk néhány tippet, miként lehet megszabadulni a bölcsességfogak okozta makacs fájdalomtól.

1# Meleg sós víz

A só egy természetes fertőtlenítőszer. Keverd össze meleg vízzel és öblögesd a fogadat vele. Ez azonnal képes enyhíteni a fájdalmat. Érdemes néhány percig öblögetni vele és naponta 4-5 x megismételni.

2# Szódabikarbóna paszta

A fájdalom gyakran komoly duzzanattal is jár. Ilyenkor nagy segítség lehet a szódabikarbóna. Egyszerűen adj a fogkrémedhez és kend fel a fájó pontra. Pár perc alatt meg kell, hogy szüntesse a fájdalmat.

3# Jég

Az első opció, amikor gyulladásos duzzanatot akarunk kezelni. Alkalmazz jeges pakolást az arcod azon részén, ahol a fájó fog van. Tartsd rajta 15 percig, majd vedd le 15 percre és újra tedd vissza. Ezt ismételd rendszeresen, naponta akár többször is.

4# Teafilter

A fekete tea filtere kettős hatása miatt ajánlott. A forró teafiltert direkt a fájó fogra helyezve csökkenthető a fájdalom és a gyulladás is.

5# Fokhagyma

Még nagyszüleink is alkalmazták az egész fokhagymagerezd fájó fogon tartását. Antibakteriális és fertőtlenítő hatásának köszönhetően megelőzi a felülfertőződést. Használj inkább fokhagymacseppet az egyszerűsége miatt.

6# Kurkuma szájvíz

A kurkuma ismert gyulladáscsökkentő hatásáról, ezért a bölcsesség fog fájdalmára is javasolt. Meleg vízzel elkeverve érdemes használni öblögetésre.

7# Borsmenta

Gyakran javasolják torokfájásra is. Nem csak azért, mert szinte azonnali fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, de kellemetlen szagokat is képes eliminálni. Alkalmazhatsz mentaleveleket közvetlen a fogadra, de a menta illóolaj még jobb megoldás.

8# Hagyma

Talán furcsán hangzik, de a hagyma segít csökkenteni a gyulladást és fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Egyszerűen szeletelj fel egy hagymát és helyezd a fájó területre, majd hagyd ott legalább 10 percig, hogy kifejthesse hatását.

tudasfaja.com

loading...