Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 8 babona a terhességről, ami valóban igaznak bizonyult!

8 babona a terhességről, ami valóban igaznak bizonyult!

Hirdetés

A terhesség első heteitől kezdve a környező emberek megpróbálják megfélemlíteni a kismamát a régi babonákkal, de ezeknek van némi jelentősége.

Íme a gyakori babonák:

Ha a kismama macskát simogat a gyermeknek sok ellensége lesz:

A toxoplazmózis hordozói a macskák, ezért célszerű korlátozni a macskákkal való érintkezést, a méhen belüli fertőzés elkerülése érdekében.

Hirdetés

Ha a küszöbön ül a leendő anyuka, a rossz szellemek elveszik a gyermeket:

A terhes nő biztosan nem ülhet sem ajtónyíláson, küszöbön. Az immunrendszer gyengülhet, és a fájdalom a derékban nem fogja erősebbé tenni az egészségét.

Ha vörös gyümölcsöt eszik, a baba arcán bőrpír lesz:

Minden vörös bogyós gyümölcs tele van allergiát kiváltható anyagokkal, bár az étkezéshez való hozzáállás változik. Míg a nyugati orvosok  ajánlják ezek fogyasztását, addig az orosz hagyományos orvoslás ellenzi.

Ha félelmetes filmeket néz, a baba csúnya lesz:

Minden film kezdetén mindig van egy különleges korlátozás a terhes nők számára. És ez nem ok nélkül van. A hormonális változások miatt a nő nagyon érzékeny, és a túl sok stressz a véráramlás zavarához vezethet. Ezért jobb lesz, ha inkább mellőzi az ilyen filmeket.

Ha keresztbe tett lábbal ül, a baba tuskólábú lehet:

A keresztezett lábak problémákat okozhatnak a vérellátásban és növelhetik a varikózisok kockázatát. Éppen ezért jobb, ha feledjük ezt a helyzetet a terhesség alatt és a biztonságosabb testtartást használjuk.

Ha háton alszik, a babát megfojthatja:

A háton való alvás, különösen a terhesség utolsó szakaszaiban, a köldökzsinór szorításához vezethet. Ha rendszeresen alszik ebben a helyzetben, a terhes nő gyengeséget, oxigénhiányt és szédülést kaphat, míg a babánál hypoxia alakulhat ki.

Ha sokáig tereget, a baba beleakadhat a köldökzsinórba:

Ha teregetéskor mindkét kezét huzamosabb ideig fent tartja, akkor a méh tónusa megnőhet, ez pedig veszélyeztetheti a gyermeket.

Nem szabad kádban fürödni, mert azzal a baba ereje elszáll:

A forró fürdő, különösen a terhesség korai szakaszában, magzatvesztést okozhat. Bár még mindig kellemes lenne a meleg víz, de ne kádban fürdőzzön.

Fiú vagy lány?

Azt mondják, ha egy terhes nő hasa hegyesnek látszik, akkor kisfiú lesz, ha pedig nagyon kerek, akkor kislány. Azonban a pocak alakját az izmok és a belső szervek elhelyezkedése befolyásolja. Ezért ez a babona nem túl valós, hiszen csak az ultrahang képe tudja pontosan megmutatni a baba nemét.

Hirdetés