Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 takarítási trükk, ami sokkal erősebb, mint a klór!

7 takarítási trükk, ami sokkal erősebb, mint a klór!

A háziasszonyok rémálma a zsíros, és a penészes lerakódások eltávolítása. Ha nem találjuk meg a megfelelő módszert, és tisztítószert, akkor bizony komoly fejtörést okozhat a sikálás.

 

Az alábbiakban hasznos, és bevált módszereket mutatunk!

 

Szűrők, sziták

 

Könnyen eltávolíthatjuk a szűrőkből, szitákból a lerakodásokat az alábbi módszer segítségével. 1 liter vízben oldjunk fel 4 evőkanál sót, és 3 teáskanál citromsavat. Ebben az oldatban áztassuk szűrőket pár percig, majd tegyük oda a kályhára forrani. Ezután engedjünk át rajtuk bő hideg vizet.

Hűtőszekrény

 

Könnyen megszabadulhatunk a hűtőben levő kellemetlen szagoktól. Keverjünk el ecetet és vizet egyenlő arányban, és ezzel töröljük ki a hűtőt. Ha radikálisabb tisztításra van szükségünk, akkor ammóniát használjunk. Ezt a módszert a legjobb, ha akkor alkalmazzuk, amikor leolvasztunk a hűtőt, és nincs benne semmi. Néhány órán keresztül hagyjuk így, majd mossuk tisztára.

Csempe

 

A kályha melletti csempéről könnyen eltávolíthatjuk a zsíros lerakódásokat. 4 liter meleg vízben keverjünk el 4 evőkanál bóraxot, 100 ml ecetet, és 100 ml ammónium-hidroxidot. Ezzel a keverékkel töröljük át a szennyezett felületet, és ragyogni fog a csempénk.

Turmix

 

A turmixot legegyszerűbben úgy moshatjuk el, ha 2-3 csepp folyékony mosogatószert teszünk a poharába, öntünk hozzá egy kevés vizet, majd bekapcsoljuk 1 percre. Ezután alaposan öblítsük ki langyos vízzel.

Kávédaráló

 

Úgy tartják, hogy a hagyományos kávédarálót soha ne használjuk fűszerek őrlésére, és kávé darálására is. Könnyen átveszi a szagokat, és akkor a kávé kömény ízű lesz, és fordítva. Ha fűszert őröltünk, akkor mindenképp egyszer egy kevés rizst daráljunk le, mielőtt kávét darálnánk.

Szemetes

 

A szemeteskosarat időnként alaposan ki kell tisztítani, hogy ne legyen kellemetlen szagú, és a baktériumok se szaporodjanak el benne. Erre alkalmas lehet egy tömény ecetes víz.

Kávéfolt

 

A porcelán edényekről könnyen eltávolíthatjuk a kávéfoltot, egy kevés ecet, és só segítségével. Dörzsöljük be vele a csészét, majd hagyjuk állni egy fél órán keresztül. Ezután öblítsük ki alaposan.

 

 

loading...