Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 hétköznapi trükk, ami megkönnyíti a mindennapjaid, de mégsem ismered őket!

7 hétköznapi trükk, ami megkönnyíti a mindennapjaid, de mégsem ismered őket!

Hirdetés

Nagyon sok olyan okos praktika létezik a világon, melyekkel nem árt megismerkednünk. Használatuk által sokkal könnyebb lesz az életünk!

Járjunk nyitott szemmel a világban, legyünk nyitottak az újra, és sajátítsunk el olyan dolgokat, melyek eddig idegenek voltak számunkra. Az ismeretlen nem egyenlő a rosszal, az új információk tele vannak lehetőségekkel.
Nézzük, milyen okos trükköket tanulhatunk meg annak érdekében, hogy megkönnyítsük az életünket!

Hirdetés

A rózsa levágott hajtásait ne dobjuk ki, inkább szúrjuk bele egyenként egy burgonyába őket, és így ültessük el. A nyers burgonya elegendő tápanyagot fog biztosítani számukra, így sokkal hamarabb meggyökereznek.

Frissítsük fel a cipőinket néhány filteres tea használatával. Néhány száraz filteres teát tegyünk a cipőnk belsejébe, és hagyjuk legalább egy órán keresztül állni. A teafilter elnyeli a szagot, és a cipő sokkal frissebb lesz. Ha nyirkos a cipőnk, akkor töltsük meg rizzsel elkevert szódabikarbónával, ez a keverék, majd magába szívja a nedvességet.

A szűk cipőket könnyen ki tudjuk nyújtani, ha kitömjük őket egy csomó újságpapírral. A frissen mosott sportcipőbe gyúrjunk jó sok újságot, ezektől majd kitágul egy kicsit a cipő. Az újságok beszívják a nedvességet, kinyúlik a cipő, és, amikor megszáradtak az újságok, vegyük ki.

Az elveszett fülbevalókat könnyen megtalálhatjuk, ha a porszívó csövére egy harisnyát húzunk, és így pásztázzuk végig a szoba padlóját. A fülbevaló felakad a harisnyára, és nem szívja fel a porszívó.

Nehéz egy nap a megfelelő mennyiségű folyadékot elfogyasztani. Fogjuk a kedvenc üvegünket, és rajzoljuk fel az oldalára a mércét, hogy mikor mennyit kell megigyunk. Kis motiváló szöveggel is elláthatjuk a víztartályt.

A tábortüzet könnyebben meg tudjuk gyújtani, ha egy kevés chipset teszünk a közepébe. A chipsben található olajoktól, és zsíroktól könnyen lángrakap a tűz.

tisztítsuk meg a WC-t kóla segítségével. Öntsünk a WC-csészébe egy doboz kólát, és hagyjuk benne egy éjszakán át állni. Másnap dörzsöljük át a WC-kefével, és öblítsük le. A kólában található sav lemarja a szennyeződéseket, és a vízkövet is.

Hirdetés