Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 gyümölcs, amit minden probléma nélkül termeszthetsz otthon is

7 gyümölcs, amit minden probléma nélkül termeszthetsz otthon is

Ki mondta, hogy nem lehet egy szép kerted attól függetlenül, hogy városi közegben élsz? A helyhiány nem mindig jó ürügy, hiszen sok olyan növényfajta van, amely akkor is képes fejlődni és növekedni, ha korlátozott mértékben áll rendelkezésre hely.

Ami igazán fontos, az az, hogy elegendő időt és energiát szentelj rá és learathatod, nagy valószínűséggel szó szerint, a munkád gyümölcsét.

Íme, azok a gyümölcsök, amelyek minden probléma nélkül otthon is nevelhetőek.

Alma

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon. Kiváló rost, vitamin és ásványi anyag forrás. Emellett ízletes és könnyen termeszthető otthon is. Azt nem szabad elfelejtened, hogy jobban virágzik kissé hűvösebb időjárási körülmények között és különös gondoskodást igényel, amíg el nem kezdi hozni első gyümölcseit. Ha egyszer elkezd növekedni rajta a termés, akkor viszont korlátlan mennyiségű öko, házi termesztésű almád lesz.

Gránátalma

Tudtad, hogy gránátalma fát akár egy cserépben is tudsz termeszteni? Így igaz. Ez azért lehetséges, mert a gyökerei nagyon horizontálisan növekednek, így probléma nélkül fog fejlődni a cserepedben. Szuper egészséges termése van, amely különösen előnyös a bőr-és szájápolásban. Antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

Cseresznye

A cseresznye nem túl nagy méretű és szépen is mutat, így kiváló tagja lehet a kertednek, udvarodnak. Igazán kellemes az illata és az íze is mesés, így az állatvilág számos tagja számára is vonzó csemege a termése. Ha ezt a fát szeretnéd nevelni otthon, akkor jobb, ha odafigyelsz a megfelelő védelemre.

Szilva

A szilva is könnyen nevelhető egy cserépben és a legalkalmasabb időszak az ültetésre a tavasz. Igazán szép éke tud lenni az otthonodnak, különösen akkor, ha már gyümölcsöt is hoz. Rendkívül fontos, hogy az első évi termésre különös figyelmet fordíts, így a törzse erősre és magasra tud majd nőni. Védd a felesleges vízmennyiségtől és meg fogja hálálni.

Füge

A legfontosabb dolog a fügefa termesztése során az, hogy egy olyan cserépbe tedd, ahol a gyökerének elegendő helye lesz nőni. Ha azt szeretnéd, hogy igazán lédús termésed legyen, tedd olyan helyre, ahol rendszeresen éri napsütés és locsold gyakran. Ha a környezet hőmérséklete alacsony, fordíts különös gondot a gyökereire

Citrusfélék

Valószínűleg az egyik legegyszerűbben termeszthető gyümölcsfák. Nagyon kedvelik a napfényt, ezért győződj meg róla, hogy olyan helyen legyen, ahol meleg van és bőségesen kijut neki a napfényből. Ültesd termékeny talajba, védd a széltől és öntözd rendszeresen. Kövesd ezeket a tanácsokat és a fád erős és gyönyörű lesz, tele finom gyümölcsökkel.

Eper

Az epret nagyon gyakran termesztik cserépben és nem is kell hozzá különösebben nagy cserép. Alapvető igényei a sok víz, a bőséges napfény és tápanyagokban gazdag talaj.

tudasfaja.com

loading...