Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 mosógépes trükk, amivel 2-szer nagyobbra növelheted a gép élettartamát!

6 mosógépes trükk, amivel 2-szer nagyobbra növelheted a gép élettartamát!

Nagyon fontos, hogy gondoskodjunk mosógépünk “egészségéről”, így nem csak a ruháink lesznek tisztábbak, és higiénikusabbak, de a gépünk is tovább bírja a strapát!

A mosógép a modern életvitel elképzelhetetlen kelléke. Mihez kezdenénk manapság mosógép nélkül, amikor már arra is teherként tekintünk, hogy be kell (!) tenni a mosást a gépbe, és mikor végzett, kiszedni.

A mosógépszerelők szerint a legtöbb meghibásodást az okozza, hogy nem volt megfelelően karbantartva a mosógép. Ne hagyjuk, hogy idő előtt elromoljon a mosógépünk, gondoskodjunk róla!

A fűtőelem a kívánt hőfokra melegíti a vizet. Ha a víz szennyezettsége meghaladja a megengedett mennyiséget, akkor a fűtőelem károsodhat.

Minden mosás után egyre rosszabb lesz a helyzet, míg végül a mosógép lejár. Ennek elkerülése érdekében meg kell tisztítani a fűtőelemet.

1. Citromsav

Egy 5 kilós kapacitású mosógéphez 100-120 gramm citromsavra lesz szükséged. Öntsd a citromsót a mosószeres fiókba, majd indítsd el egy 60 fokos, legalább egy órás mosást. Ezzel nem csak a fűtőelemet, de a gép egész belső szerkezetét meg tudod tisztítani a vízköves lerakódásoktól, szennyeződésektől.

2.Ecetes tisztítás

Az ecet csodákra képes, legalább havonta egyszer engedj át a gépen 250 ml 9%-os ecetet. Nagyon hatékonyan tisztít, viszont nem szabad túl gyakran használni, mivel erős savas hatása miatt károsíthatja a gumi részeket.

3.Szódabikarbóna

Egyes szakértők szerint minden mosáshoz ajánlott 1-2 evőkanál szódabikarbónát is adni. Ez ugyanis károsítja a kellemetlen szagokat, de a vízkő lerakódását is meg lehet előzni a segítségével.

4. A szűrők megtisztítása

Ha nagyon piszkos a szűrő, akkor a mosógép könnyen visszanyomja a vizet. Ez egy igen egyszerű művelet, kézzel könnyen ki lehet venni, el kell távolítani bő, folyó víz alatt az összegyűlt szemetet, és vissza kell tenni. A szűrő általában a mosógép alján található.

5.A mosószertartó megtisztítása

Mosás után mindig ki kell húzni, és szárazra törölni a mosószer tartót, mert különben könnyen bepenészedik. El is dugulhat a szennyeződéstől, és akkor nem folyik le rajta se a mosószer, se az öblítő rendesen. Egy régi fogkefe segítségével, és egy kevés mosogatószer segítségével maradéktalanul meg lehet szabadulni a szennyeződésektől.

6.Gumitömítés

Az ajtónál található gumitömítést minden mosás után szárazra kell törölni, ugyanis itt ha megáll a víz, akkor nagyon hamar bepenészedik, és büdösek lesznek a ruhák mosás után.

tudasfaja.com

loading...