Kezdőlap EZOTÉRIA 6 helyzet, amikor fájdalmat okozunk a gyermekünknek anélkül, hogy tudnánk róla

6 helyzet, amikor fájdalmat okozunk a gyermekünknek anélkül, hogy tudnánk róla

Szülőnek lenni manapság nem könnyű feladat, régóta vitatott a felnőttek körében az, hogy ki számít ma jó szülőnek.

Egy biztos, hogy mindannyian a legjobbra törekszünk és igyekszünk gyermekünket óvni minden rossztól. Van azonban néhány olyan élethelyzet, amikor a legtöbbet ártunk neki anélkül, hogy tudnánk róla.

Lássuk, melyek ezek!

1. Csikizés

A szülők többsége szereti hallani gyermeke kacaját, amire sokszor csak akkor van mód, ha megcsikizzük. A szakértők szerint azonban az erőltetett nevetés a kicsik számára korántsem kellemes, főleg, amikor a szülők hosszú perceken át “kínozzák” őket ezzel.

 2. Sötétben való alvás

Sok szülő úgy véli, napközben akkor tud csak aludni a pici baba, ha sötét van. Ez azonban hatalmas tévedés, egyrészt összezavarjuk ezzel a gyerek napi rutinját, másrészt befolyással lehet az alvás során termelődő melanonin hormonra. Ha mindenképp ragaszkodunk ehhez, altassunk úgy, hogy nyitva hagyjuk az ajtót, hogy a folyosóról fény kerüljön be.

3. Játékkal való alvás

Sok szülő úgy véli így jobban alszik majd a gyerek. Butaság! Alvás közben megütheti, megsértheti magát velük, sőt, akár a fulladás veszélye is fokozódhat. Ha a gyerek már elég nagy ahhoz, hogy ragaszkodjon éjszaka is valamihez, próbáljuk meggyőzni, ha végképp nem megy, akkor pedig vegyük ki az ágyából, miután elaludt.

4. Figyelj rá!

Amikor a gyerek már elkezd beszéli, igényli, hogy a szülőnek meséljen. Ne vegyük mindezt félvállról és figyeljünk gyermekünk mondandójára. El sem tudjuk képzelni mekkora lelki sérüléseket okozunk neki azzal, ha nem hallgatjuk meg őt.

5. Barátok kritizálása

Ahogy nő a gyermekünk, egyre több emberi kapcsolatot fog kialakítani a vele egykorúakkal. A szakértők szerint ha kritizáljuk bármi miatt a barátait, azzal együtt őt is kritizáljuk, lelkileg bántjuk őt.

tudasfaja.com

loading...