Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 hatékony gyógynövény a tavaszi fáradtság leküzdésére

6 hatékony gyógynövény a tavaszi fáradtság leküzdésére

Ritka az, aki tökéletes egészségnek örvend és kicsattanó formában van, így tél végén, a tavasz közeledtével. Először is jegyezzük meg, hogy a fáradtság nagyon jó indikátora a szervezet toxin felhalmozódásának és a mellékvese kimerülésének.

A test megtisztítása során figyelembe kell venni az étrendi változtatásokat is. Csökkenteni a koffein és egyéb stimuláló hatású anyagok mennyiségét. A jó hír, hogy vannak olyan jótékony hatású gyógynövények is, amelyek segítségedre lehetnek a fáradtság leküzdésében és egészséged javítása érdekében.

1. Szibériai ginzeng

A szibériai ginzeng növeli a szervezet azon képességét, hogy kezelni tudja a stresszt, csökkenti a fáradtságot, természetesen támogatja az egészséges mellékvese funkciókat és a hormonszintet. Oroszországban adaptogénként használják. Az adaptogén olyan anyag, amely segít a szervezetnek jobban megbirkózni a stresszel, legyen az mentális vagy fizikai, emellett növeli a hosszú élettartamot és a vitalitást.

2. Édesgyökér

Ez, a fáradtság ellen nagy hatékonysággal alkalmazott növény segíti felfrissíteni a leharcolt mellékvesét, csökkenti a cukor és koffein iránti vágyat, amelyek energiablokkot okozhatnak. A benne található glicirrizin növeli az energiaszintet.

3. Gotu kola

A kotu Kola az ayurvédikus gyógyászat egyik legelismertebb adaptogén gyógynövénye. Tanulmányok bizonyították a gotu kola egészséges energiaszintre és állóképességre gyakorolt hatását. A Himaláján őshonos növényt a szerzetesek a meditáció alatt is alkalmazzák, ezzel egyensúlyozva a jobb- és bal agyfélteke működését.

4. Ginkgo biloba

A Ginko biloba a föld legrégebbi túlélő fafajtája! A ginkgo csökkenti a fáradtságot és fokozza az oxigén felhasználást. Tanulmányok bizonyították, hogy a gingko biloba a mellékvese, az agy és a máj védelmére kel és semlegesíti a szabadgyököket.

5. Tengeri moszat

Az alacsony pajzsmirigyműködés a fáradtság gyakori oka. A moszatban található jód segíthet normalizálni az alul működött pajzsmirigyet, ezáltal növelheti az energiaszintet. A pajzsmirigy fontos szerepet játszik az anyagcsere és a testzsír felhalmozódásának szabályozásában.

6. Kakaó (étcsokoládé)

A kakaó és a csokoládé koffein tartalma segít enyhíteni a fáradtságot, azonban nincs olyan mértékű stimuláló hatása, mint a kávénak és nem okoz ingerlékenységet és álmatlanságot. Erre a célra a tiszta, cukormentes kakaópor és magas kakaótartalmú étcsokoládé ajánlott.

tudasfaja.com

loading...