Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 elképesztő dolog, amiben a sör a legjobb: rovarirtó, folteltávolító, hajkondicionáló és...

6 elképesztő dolog, amiben a sör a legjobb: rovarirtó, folteltávolító, hajkondicionáló és ez még nem minden!

Hirdetés

A baráti vagy családi összejövetelek során gyakori probléma a megmaradt, félig teli sörös üvegek és dobozok. Szomorúan konstatáljuk, hogy ismét a lefolyóba kerül az értékes ital, de nincs mit tenni, igaz?

De bizony, van! A következő tippekkel a te szíved sem fog fájni annyira, ha legközelebb azt látod, hogy páran nem itták meg teljesen az italukat.

Hirdetés

Elhoztunk neked néhány ötletet, mi mindenre lehet még felhasználni a sört azon kívül, hogy megisszuk.

1. Folteltávolító

Nem csak egy összejövetelen, de a hét bármely napján előfordulhatnak balesetek. Kilöttyen a tea, kávé vagy az üdítő a szőnyegre. Semmi gond! Önts egy kevés sört a foltra és kezdd el dörzsölni, amíg el nem tűnik. Ha nagyon makacs a folt, akkor fogj egy rongyot, dobd a sörrel leöntött foltra és a lábaddal végezz erős dörzsölő mozdulatokat, hogy mélyen bejuthasson az anyagba és kiszedhesse a foltot.

2. Fafelület ápoló

Ellentétben a közhiedelemmel, a sör nem teszi tönkre a fa felületeket. Lényegében felhasználható arra, hogy visszahozza a bútorok régi fényét. Visszaállítja a színeket és újfajta csillogást kölcsönöz nekik. Márts bele a sörbe egy rongydarabot, dörzsöld át vele a kezelendő felületet, majd töröld át újra egy száraz ruhával.

3. Rozsda eltávolító

Ennek hallatán lehet, hogy elgondolkozol, a belsődben akkor vajon mit végezhet, de nincs ok az aggodalomra. A sör kiválóan meg tudja tisztítani a régi fém munkaeszközöket és egyéb fém felületeket a rozsdától. Csak önts sört a kezelendő tárgyra és várj néhány percet. A szénsav elkezdi bontani a rozsdát így azt ezután könnyen ledörzsölheted.

4. Grillhús pác

Tanulmányok írnak róla, hogy a kültéri, grillen sütött húsokon keletkezett anyagok mennyire veszélyesek az egészségre. Pihentesd a sörben pár óráig a húsokat, mielőtt a grillre dobnád, így az csökkentheti a sütési folyamat során kialakuló káros szénhidrogének keletkezését. Amellett a húsod is puhább és finomabb lesz.

5. Hajkondicionáló

Már régóta alkalmazzák a sört, mint hajápoló szert. Ez a benne lévő B-vitaminnak és a cukroknak köszönhető, amelyek fényessé varázsolják a hajat. Egyszerűen öblítsd át a kimosott hajad sörrel, majd várj 5-10 percet és alaposan öblítsd át megint langyos vízzel. Száríthatod és formázhatod.

6. Rovarirtó

Ha már nem tudod, milyen megoldást találj ki a szúnyogok és egyéb rovarok távol tartására, akkor próbáld ki a sört. Használd fel a megmaradt söröket és öntsd őket vödrök aljára. Helyezd el a vödröket annak a területnek a határain, ahol az összejövetel van. A legyek és szúnyogok is kedvelik a sört, így bele fognak szédülni az italba és ott is maradnak.

tudasfaja.com

Hirdetés