Kezdőlap OTTHON KREATÍV 6 egyedi és zseniális konyhai trükk, amiről még biztosan nem hallottál!

6 egyedi és zseniális konyhai trükk, amiről még biztosan nem hallottál!

Hirdetés

Gyakran előfordul a konyhában, hogy éppen abból a dologból fogyunk ki, amire a legnagyobb szükségünk lenne és pont azokat az eszközöket nem találjuk, amikkel az adott feladatot el tudnánk végezni. Bosszantó! De ha elakadtál egy folyamatban, akkor abból kell dolgoznod, ami van.

 

Hirdetés

Ha te sem vagy egy szültetett McGyver, akkor segítünk neked és elárulunk néhány igazán briliáns trükköt, ami nagy segítségedre lesz ezután a konyhában. A cikk alján található videóban szemléltetve is vannak az egyes tippek!

1. Tasakzáró

Igen, vehetünk egy vákuumos csomagolót is, de miért költenénk többet a cél érdekében, mint amennyi szükséges. Gyakorlatilag az eszközök közül minden kell, hogy legyen a konyhádban. Fogj egy zacskót és töltsd bele, amit szeretnél.Ezután végy egy hosszabb pengéjű kést és láng fölött kezdd el forrósítani a tompa élét. Ha már elég meleg, akkor a zacskót egy fa felületre téve nyomd hozzá a kés forró, tompa élét, így az megolvasztja, és egyben lezárja a nejlonzacskódat.

2. Tölts meg egy kancsóval egyszerre 3 poharat

Nem lesz másra szükséged, mint egy kábelkötegelőre és egy olyan csőrös műanyag kancsóra, ami flexibilis. Fogd a kötegelőt, húzd át a kancsó fogantyúján és kösd le.


Akkora hurkot képezz, amivel el tudod érni a csőrét. Töltsd tele a kívánt itallal, majd akaszd a hurkot a csőrre. Így a kancsón 3 “csőr” is keletkezik. Egymás mellé helyezett 3 poharat egyszerre tudsz majd megtölteni vele.

3. Nincs kéznél füles pohár?

 

Ez abban az esetben gond, ha egy jó hideg italt szeretnél elfogyasztani, de nem akarod, hogy a kezed miatt, hamar felmelegedjen.

Ismét segítségül hívhatod a kábelkötegelőt. Összesen 4-re lesz szükséged ehhez a trükkhöz. Kettőt rögzíts a peremén körbe, kettőt pedig ezek alatt bújtass át és köss össze a videóban látható módon. Füles pohár pillanatok alatt!

4. Csináld magad fogó

Eltörött, nem találod vagy soha nem is volt? Nem gond. Egy fogó a sütéshez és a szedéshez is nagyon hasznos eszköz, ami nem hiányozhat a konyhából.

Elég, ha fogsz két hasonló kanalat és egy binder csipeszt. A kanalakat a videóban látható módon illeszd a csipeszbe és kész is a fogód. Tökéletesen működik!

5. Zacskózáró csipesz
Kifogytál belőle? Ne aggódj. Fogj egy bindercsipesz és két jégkrémes pálcikát. Ragaszd hozzá pillanatragasztóval a pálcákat a bindercsipesz belső oldalához, hagyd megszáradni és már használhatod is. Akár az igazi!

6. Darabold fel a visszazárható zacskót

Előfordul, hogy egy szükségesnél nagyobb visszazárható zacskónk van, holott több kicsire lenne szükség. Fogd meg a hosszú pengéjű késedet, melegítsd fel a tompa élét láng fölött. Ha elég forró, akkor szépen nyomd rá egy fa felületen a zacskódra hosszában. Megolvasztja és lezárja. Már csomagolhatod is külön a kisebb adagokat!

Itt nézheted meg a videót!

 

tudasfaja.com

Hirdetés