Kezdőlap EZOTÉRIA 6 csapda, amibe a saját agyunk csábít! A 4.-be esünk bele a...

6 csapda, amibe a saját agyunk csábít! A 4.-be esünk bele a leggyakrabban!

Hirdetés

Léteznek olyan gyakori felfogások, hiedelmek, amelyek jelentősen befolyásolják a közgondolkodást, csapdába ejtve az emberek viselkedését, problémamegoldó képességét. Lássuk, most 6 ilyen téves elméletet.

1.Minden fekete, vagy fehér

Nem jó úgy látni a világot, hogy valami vagy rossz, vagy jó. Nincs ilyen, mert minden helyzet valahol előnyös, de valahol hátrányos is. A legtöbb diák, aki megbukik egy tárgyból, nem magát hibáztatja, hanem a tanárt, aki elkövette ellene a “bűnt”. Pedig lehet, hogy a tanár csak a dolgát tette, és a diák pedig nem a dolgát tette, azaz nem tanult eléggé.

Hirdetés

2. Ha valakinek az emberségét a szakmája alapján ítéled meg

Az utcaseprő sokszor becsületesebb, mint egy gyárigazgató, vagy netán egy parlamenti képviselő. Nem szabad elhamarkodottan ítélni, az embereket próbáld meg- és kiismerni, majd azután alakítsd ki a saját véleményedet.

3. Ha nem bízol eléggé magadban

Ha mindig arra vársz, hogy a külső események befolyásolják az életed, akkor sok pozitívumra nem számíthatsz. Próbálj meg mindent a te irányításod alá vonni, és törekedj arra, hogy szabad maradj.

4. Ha azt gondolod, hogy jó emberismerő vagy

Sosem szabad elbíznod magad, mert az életben vannak kiszámíthatatlan pillanatok, és találkozhatsz olyan emberrel, aki nagyon át tud verni. Ezért érdemes mindig kissé kételkednek abban, amit látsz, tapasztalsz. Ilyenkor hagyatkozz az ösztöneidre.

5. A fölösleges fogyasztás

Ha elsétálsz egy kirakat előtt, ahová ki van írva, hogy 80 százalékos árkedvezmény van érvényben a táskákra, akkor az agyadat máris “megfogták”, és arra kényszerítenek, hogy vásárolj, ha szükséged van egy új táskára, ha nincs. Fejleszd az önuralmadat.

6. Ha azt gondolod, hogy senki nem ért meg

Ez sem igaz, csak az agyadban lévő tévhitek egyike. Keresd meg azt az embert, akivel őszintén tudsz beszélni az érzéseidről. Hagyatkozz az intuíciódra, amely megmondja, hogy kiben bízhatsz.

tudasfaja.com

Hirdetés