Kezdőlap AKTUÁLIS 52 életet mentett meg, most Mexikóban kutat túlélők után Frida

52 életet mentett meg, most Mexikóban kutat túlélők után Frida

Hirdetés

Még a mexikói elnöki hivatal is írt a Twitteren a brutális földrengés egyik hőséről, a Frida névre hallgató labrador munkakutyáról.

A mexikói tengerészet mindössze hatéves kutyája eddigi élete során 52 sérültet mentett meg, különböző baleseteknél, természeti csapásoknál is bevetették már, sőt külföldi munkái is többször akadtak. Egy korábbi mexikói földrengésen például 12 áldozatot mentett meg.

Hirdetés

A romok között kutakodó négylábú hőst egyébként könnyű megismerni speciális felszerelésének köszönhetően. Frida ugyanis minden bevetésen védőszemüveget és speciális cipőket visel. Előbbit azért, hogy a törmelék és a füst ne zavarja a mentőkutya látását, utóbbit pedig azért, hogy az ásás, kaparászás ne tegye tönkre a lábait a több órás munka alatt.

 

 

A hat éves Frida legutóbbi földrengésben végzett munkájáról még nincsenek adatok, a túlélők felkutatása jelenleg is zajlik.

Az emberek Mexikó minden tájáról üzenetet küldenek a labradornak, melyben megköszönik munkáját. A közép-amerikai ország elnöki hivatala twitter-bejegyzésben magasztalta a hős állatot, akit egyébként két évesen képeztek ki keresőkutyának.

Oszd meg másokkal is!

Hirdetés