Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 zseniális grillezési trükk, amit idén neked is ki kell próbálnod!

5 zseniális grillezési trükk, amit idén neked is ki kell próbálnod!

A nyári esték egyik legjobb elfoglaltsága egy óriási grillparti lehet. Van olyan, aki nem szeret grillezni? Egy csomó jó trükköt mutatunk!

 

 

Ha sokkal ízletes falatokat szeretnék készíteni, rövidebb idő alatt, akkor az alább praktikákat mindenképp ki kell próbálnod!

1. A hamburgerhez készített hús sokkal zamatosabb lesz, ha a sütés kezdetén egy jégkockát, és egy kis darab vajat helyezünk a közepére. Így megakadályozhatjuk, hogy kiszáradjon a hús, kívül ropogós, belül zamatos lesz.2.Annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy odaégjen a húspogácsa, a szeneket a grill egyik oldalára tegyük. Így a másik oldal langyosabb lesz. Tologassuk a nagyon melegről, a langyos oldalra a húsokat, így nem fognak odaégni.

3.Grillezés előtt tíz percre áztassuk a halat sós vízbe. Ez megakadályozz, hogy szétessen a hal sütés közben.

4.Egy szórófejes flakonba öntsük almalevet, és ezzel spricceljük a húsokat grillezés közben. Sokkal kellemesebb lesz az ízük, és megakadályozhatjuk, hogy kiszáradjanak. Van, aki az almalé helyett BBQ-szószt használ inkább.5.Fogjunk neki a grillezésnek a vendégek megérkezése előtt, és akkor nem kell kapkodnunk, amikor már itt a csapat. Ha elősütjük a húsokat, akkor a vendégsereg megérkezésekor nagyjából már csak fel kell melegítenünk. Ezzel a módszerrel megelőzhetjük a türelmetlenséget, és a kapkodást.

 

loading...