Kezdőlap EZOTÉRIA 5 tulajdonság, ami azt mutatja nem vagy lelki szegény ember! Rád hány...

5 tulajdonság, ami azt mutatja nem vagy lelki szegény ember! Rád hány igaz az 5-ből?

A saját életünket, bármennyire is nehéz elhinni, de mi irányítjuk. Nem a külső körülmények, és más emberek rosszindulatú cselekedeteinek, hanem saját gondolatainknak és tetteinknek vagyunk az áldozatai. Irányítsuk életünket, alakítsuk olyanná, amilyet csak szeretnénk.

Persze mindezeket könnyű mondani, de sokkal nehezebb meg is valósítani. Úgy tűnik, vannak olyan emberek, akiknek minden könnyen sikerül. Tanuljunk tőlük, az érzelmileg erős, belső erővel rendelkező emberektől. Ők az alábbi 5 tulajdonsággal rendelkeznek.

1.Nem siránkozik

Az érzelmileg erős ember nem sajnáltatja magát, nem siránkozik állandóan. Nem dugja homokba a fejét, de megpróbál megoldást találni a problémákra. Tisztában van vele, hogy ha panaszkodik, azzal nem javít a helyzeten. Tudja, hogy az egyetlen megoldás a változtatás, ahelyett, hogy a nehézségek mocsarában úszkálna. Elfogadja, amit nem lehet megváltoztatni, de amin lehet, azon változtatnak.

2. Kézbentartja az életét

Nem hibáztat másokat a nehézségek miatt, és nem várja, hogy valaki jöjjön, hogy megmentse. Kézbeveszi az életét, megpróbálja irányítani az események fonalát. Amit nem tudott megtenni, azért nem siránkozik később. Elfogadja a dolgokat úgy, ahogy vannak. Vállalja a felelősséget tetteiért, és nem próbálja másra hárítani azt.

3.Megtanul nevetni az esőben is

Tisztában van vele, hogy az élethez nem létezik egy jól bevált recept, mindenki saját maga kell megtalálja a megoldásokat. A megfelelő életfeltételek megteremtése nem egy könnyű feladat, de a szomorú szemlélődés helyett inkább a cselekvést választja. Tudja, hogy vannak jó, és rossz dolgok az életben, de mindennek megpróbálja meglátni a pozitív oldalát. Amiben mások akadályt, ő ott lehetőséget lát.

4. Nem hódol rossz szokásoknak

Kiiktat minden olyan dolgot az életéből, ami nem hoz pozitív változást. Tisztában van vele, hogy ő a felelős az élete alakulásáért, ezért minden olyan szokást kiiktat, ami negatív hatással lenne rá. Legyen szó egy mérgező kapcsolatról, drogról, alkoholról, cigarettáról, egészségtelen étkezésről. Megfontolt, de határozott, nem halogat, inkább cselekszik.

5.Bátor

Képes nemet mondani akkor, ha arra van éppen szükség. Ha elfoglalt, és nincs ideje valamire, akkor azt őszintén megmondja. Meghúzza a határokat az élete pozitív alakítás érdekében, és ezeket nem lépi át soha. Tiszteletben tart másokat, vigyáz arra, hogy ne sértsen meg senkit.

tudasfaja.com

loading...