Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 trükk, amivel megszabadíthatod a mosógéped a lerakódott szennyeződésektől!

5 trükk, amivel megszabadíthatod a mosógéped a lerakódott szennyeződésektől!

Hirdetés

A mosógép egy nagyon hasznos találmány, hiszen nagyban megkönnyíti a nők háztartási teendőit. Sokszor még arra sincs időnk, hogy bepakoljuk a ruhákat, és kiszedjük, ha végzett a gép. Ugye ismerős a helyzet?

Becsüljük meg a mosógép értékes munkáját, viseljük gondját, ápoljuk, és tisztítsuk megfelelően!

Hirdetés

1.Az ajtó

Mosás után nem csak a ruhák, de a mosógép belseje is nedves marad. Miután végzett a gép, mindig nyissuk ki az ajtót, töröljük át egy papírtörlővel, és hagyjuk szellőzni. Soha ne hagyjuk becsukva, mert akkor könnyen bepenészedik, és megbüdösödik.

2.A tömítés

A tömítés egy nagyon fontos dolog, hiszen ez akadályozza meg a szivárgást. Mosás után mindig tisztítsuk meg alaposan, töröljük ki egy ecetes ronggyal, majd töröljük szárazra. Ha megáll benne a víz, könnyen bepenészedik. Ne használjunk klóros fertőtlenítőt, mert károsíthatja a gumi tömítést.

3.A dobon levő vízkőlerakódások

Tisztítsuk meg a mosógép dobját a vízkőlerakódásoktól. Öntsünk 6 kisebb csomag citromsavat a mosógép fiókjába, és indítsunk el egy rövid programon, magas hőfokon. A citromsav a lehető leghatékonyabb módon marja le a vízkövet, és a lerakódásokat.

4.A mosógép fiókjának megtisztítása

Vegyük ki a fiókot a helyéről, és úgy mossuk ki. Ahhoz, hogy mindenütt alaposan meg tudjuk tisztítani, használjunk egy régi fogkefét. Először áztassuk legalább egy órán keresztül ecetes, szódabikarbónás vízben.

5.Szűrő

A mosógép alján van egy kis, kézzel könnyen elfordítható szűrő. Nagyon fontos, hogy ezt a részt is megtisztítsuk, hiszen itt rakódik le a legtöbb szennyeződés. Nyissuk ki ezt a kis fiókot, és szedjük ki a szennyeződéseket.

Hirdetés