Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 titkos trükk, ami egész nyáron megvédi a növényeid és nem lesz...

5 titkos trükk, ami egész nyáron megvédi a növényeid és nem lesz szükség permetszerre!

Hirdetés

Az év legszebb időszaka az, amikor virágba borul a természet, és a kertben is megjelennek az első rügyek, hajtások. Igazán szívderítő látvány lehet a teraszról figyelni egy limonádé mellől, hogyan fejlődnek a virágaink, fűszernövényei, zöldségeink.

 

Hirdetés

Azonban, mennyire bosszantó, ha munkánk gyümölcsét egy éjszaka alatt tönkreteszik a kártévők.

Ha nem akarunk vegyszerekkel védekezni ellenük, vessük be az alábbi természetes módszereket, és rövid idő alatt megszabadulhatunk tőlük.

1.Kávézacc

-a kávé a földbe kerülve növeli a talaj nitrogéntartalmát, így számos kártevőt, de a macskákat is segít távol tartani.

2.Szappan

-nem csak erőteljes illatával riasztja el a kártevőket, de a benne levő zsírsavak hatékonyan pusztítanak el egyes káros rovarokat.

Levéltetvek, és atkák ellen kifejezetten ajánlott.

3.Fokhagyma, csípőspaprika, mosogatószer

-ez a keverék nagyon hatékony a kártevők ellen, és könnyű elkészíteni. Szükségünk lesz hozzá 1 fej fokhagymára, 1 teáskanál csípős paprikára, 1 teáskanál mosogatószerre.Zúzzuk össze a fokhagymát, majd keverjük el a csípős paprikával, és öntsük fel egy csésze vízzel.

Egy éjszakán át tároljuk a hűtőszekrényben, majd adjuk hozzá a mosogatószert. Töltsük egy szórófejes flakonba, és használjuk a növényeinkre.

4.Liszt

-keverjünk el egy kevés lisztet fekete borssal, majd szórjuk meg a növényeink melletti földrészt. Ez a keverék távol tartja a kártevőket.


5.Sör

-kisebb tálkákba töltsünk sört, és tegyük a növényeink mellé.

Egyes kártevők, mint pl. a meztelencsiga, nagyon szeretik a sört, így inkább azt fogják választani a növények rágcsálása helyett.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...