Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 praktikus ötleteket a húsvéti nagytakarításhoz, amit sok háziasszony nem ismer!

5 praktikus ötleteket a húsvéti nagytakarításhoz, amit sok háziasszony nem ismer!

Ha azt gondoltad, hogy már minden háztartási trükköt ismersz, most mutatunk egy pár olyat, amikről eddig biztosan nem hallottál még. A húsvéti nagytakarítást megkönnyítheted, ha az alábbi praktikákat alkalmazod!

1. Lenolaj

A terasz rácsait kenegesd le lenolajjal, és akkor nem fog ki rajta az időjárás. Lehet szél, por, vagy sár, a terasz rácsai, és a korlát mindig szépen csillogni fog.

2.Citrom

A vízkő ellen az egyik leghatékonyabb módszer a citrom. A mosdókagylót, a kádat, és a falicsempét töröld át egy fél citrommal, és végleg búcsút inthetsz a vízköves lerakódásoknak, foltoknak. Ha a citrom és szódabikarbóna keverékéből készítesz egy surolópasztát, akkor még egyszerűbben meg tudod tisztítani a vízköves felületet.

3.Sütőpor

A fuga könnyen elszíneződik a csempék között. A lehető legjobb megoldás a tökéletes tisztításra a sütőpor lehet. Sütőport keverj el egy kevés vízzel, és ezzel töröld át a fugát, és a csempéket is.

4.Hagyma

Ha odaégett a lábas, tégy bele két kisebb fej, négybe vágott hagymát, majd önts rá egy kevés vizet, és kezd forralni. Nagyon jól fellazítja a hagyma az odaégett részt.

5.Fogkrém

Ha a golyóstoll foltot hagyott a ruhán kend be egy kevés fogkrémmel, majd egy kis idő után mosd ki a megszokott módon. Ugyanez a módszer akkor is működik, ha a kezünket kente össze a golyóstoll, vagy tintafoltos lett.

tudasfaja.com

loading...