Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 ok, amitől fájhat a női mell! Ezt minden nőnek kötelező elolvasnia!

5 ok, amitől fájhat a női mell! Ezt minden nőnek kötelező elolvasnia!

A női mell egy különleges “szerkezet”, számos funkciója van azon túl, hogy esztétikusan széppé varázsolja a testünket. Időközönként bizony fájni is szokott. Ha te is észlelted ezt a dolgot, jó, ha tudod, mi okozhatja a mellfájdalmat.

 

Néha teljesen természetes a mellfájdalom, nem kell megijedni!

1.Hormonok miatt

A menstruációt megelőző időszakban, és az ovuláció idején általában a legtöbb nő mellfájdalmat érez. De a fogamzásgátlók szedése is okozhat mellfájdalmat.

2.Várandósság

A terhesség egyik jele a mellfájdalom lehet. Ilyenkor a mellek sokkal érzékenyebbek, főleg a várandóság első harmadában. A mellek megnőnek, fokozódik a véráramlás, és az erek is jobban láthatóvá válnak.

3.Szoptatás

A szülés után, akár szoptat egy nő, akár nem, mégis érezhet mellfájdalmat. Ha a fájdalom már-már elviselhetetlenné válik, érdemes szakemberhez fordulni, hogy kizárja az emlőgyulladás lehetőségét.

4.Mellgyulladás
A szoptatási időszak kezdetén a tejcsatornák eldugulhatnak, és ilyenkor gyulladás, erős fájdalom alakulhat ki. Fertőzés, vírus, vagy baktérium is okozhatja a gyulladást. A fájdalom mellett bőrpír, vagy láz is jelezheti a problémát.

5.Ciszták

A ciszták általában jóindulatúak, és fájdalmat okoznak. A nagyobb ciszták már kitapinthatóak, a kisebbek még csak fájdalmas tünetek által jeleznek. Érdemes felkeresni minél hamarabb egy szakembert.

loading...