Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 ok, amiért érdemes megtartanod a nem használatos párnahuzatokat

5 ok, amiért érdemes megtartanod a nem használatos párnahuzatokat

Hirdetés

A zokniktól eltérően a párnahuzatok nem tűnnek el csak úgy egy mosás során, de ez nem jelenti azt, hogy nem fekszenek szomorkásan a gardróbban, az ágyneműgarnitúrájuktól elszakítva. Egy idő után csak azt veszed észre, hogy szépen halmozódnak egymásra és bár túl jónak tartod őket ahhoz, hogy megválj tőlük, valójában már egyáltalán nem veszed hasznukat.

Mostanáig! Azt talán tudod, hogy takarításra is szuperül be lehet fogni őket, de ennél sokkal többet ki lehet hozni belőlük. Olvass tovább és megtudod.

Hirdetés

Mosózsák

Ha nem akarod, hogy a fehérneműk és a zoknik eltűnjenek vagy a finomabb anyagok károsodjanak, akkor fogj egy párnahuzatot és tedd bele őket. A gyerekek plüss játékai is jobb helyen lesznek benne. A fontos, hogy mindig jól zárd le a huzatot.

Ha elutazol, akkor is érdemes beraknod egyet a táskádba, hogy a szennyes ruhát vagy a cipőket el tudd különíteni a tiszta daraboktól.

Művész köpeny

Aggódsz amiatt, hogy a csemetéd mindent összeken magán, amikor előjön belőle a művészi hajlam? Egyszerű megoldás létezik erre a problémára. Vágj ki egy nyakrészt és két kéznek való lukat a párnahuzaton. Ebben a gyerek nyugodtan maszatolhat majd.

Ruhavédő

Ahelyett, hogy műanyag ruhavédőt használnál, válassz egy nem használt párnahuzatot arra, hogy megvédd a ruháidat a portól, fénytől vagy szagoktól. Vágj rá egy kis nyílást, amelyen keresztül rá tudod tenni a vállfára, húzd a ruhára és készen is vagy.

Kisállat fekvőhely

Húzd fel a párnahuzatot a kedvenced fekvő párnájára és ezt bármikor könnyen cserélheted újra vagy tisztára. Ha ennél is tovább szeretnél menni, akkor használt párnahuzatokból akár fekvőhelyet is varrhatsz a kedvencednek, amit csak tele kell tömni azután valami puha anyaggal.

Csomagolás

Ha költözésre kerül a sor, akkor nem csak újságpapírba vagy buborékfóliába lehet csomagolni a tárgyakat. Egy párnahuzat is jól tud védeni az ütődésektől, karcolásoktól és egyéb lehetséges sérülésektől.

tudasfaja.com

Hirdetés