Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 nagyon praktikus takarítási trükk, amitől csillog-villog majd az otthonod!

5 nagyon praktikus takarítási trükk, amitől csillog-villog majd az otthonod!

A konyhában nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a zsírfoltokat minél hamarabb takarítsuk le, mert ha megszáradnak, akkor sokkal nehezebb lesz megszabadulni tőlük. A konyha akkor higiénikus, ha mindig kifogástalanul tiszta.

5 egyszerű takarítási módszert mutatunk, melyek segítségével könnyen megszabadulhatsz a konyhai zsírfoltoktól, szennyeződésektől!

1.Mosószappan

Biztosan ismered gyerekkorodból a barna színű, nem túl kellemes illatú mosószappant. Nem túl vonzó, de nagyon hasznos. Áztass be egy darab mosószappant vízbe, majd egy szivacs segítségével töröld át a kő, márvány, vagy üveg felületeket, ajtókat, munkalapot. Hagyd állni 15 percig, majd mosd le egy tiszta szivaccsal, és töröld szárazra.

2.Ecet

Egy liter vízhez keverj 2 evőkanál olívaolajat, és 4 evőkanál ecetet, adj hozzá néhány csepp narancs vagy citrom illóolajat. Tedd a keveréket egy szórófejes flakonba, majd spricceld be a megtisztítandó felületet. 15-20 perc múlva töröld le egy tiszta ronggyal.

3.Szódabikarbóna

A szódabikarbónát keverd el egy kevés olajjal, majd a keletkezett péppel töröld át a márvány, vagy kő felületeket. Hagyd állni egy fél órán keresztül, majd dörzsöld át egy vízbe mártott puha szivaccsal. Ha a szennyeződések már régebbiek, akkor még egyszer ismételd meg ezt a műveletet. A fa felületen ez az olajos massza egy védőréteget is képez, és segítségével eltűnnek a karcolások.

4.Citromsav

Egy liter vízhez adj hozzá egy evőkanál citromsavat, és néhány csepp mosószert. Ezzel a lével nagyon jól meg lehet tisztítani pl. a fa vágódeszkákat, vagy bármilyen túl szennyezett, zsíros felületet. Ezután töröld át egy nedves ronggyal, vagy egy tiszta szivaccsal.

5.Sütőpor

Egy csomag sütőport annyi vízzel kell elkeverni, hogy sűrű pép legyen belőle. Vidd fel a piszkos felületre, majd egy érdesebb szivaccsal dörzsöld  át alaposan. Addig töröld egy tiszta nedves ronggyal, amíg maradéktalanul megszabadulsz a sütőportól.

tudasfaja.com

loading...